skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec mięso w kawałkach w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Mięso najlepiej nadaje się do wieprzowiny. Możesz wziąć z części szyjnej, wziąłem sznycle. Weź dowolne przyprawy, według własnego gustu lub dostępności. Olej roślinny-rafinowany, bezwonny.
Krok 2:
Umyj wieprzowinę, dobrze osusz i pokrój na duże kawałki. Zrób rozmiar kawałków mniej więcej tak, jak na grillu. Zbyt małe kawałki mogą być suche.
Krok 3:
Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.
Krok 4:
Włóż mięso do głębokiej miski, w której planujesz je marynować. Posyp mięso przyprawami i dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Połóż cebulę na mięsie i pamiętaj o niej rękami, aby sok się wyróżniał. Wymieszać.
Krok 6:
Dodaj koncentrat pomidorowy i olej roślinny.
Krok 7:
Ponownie wymieszaj i pozostaw mięso do marynowania w chłodnym miejscu na 3 godziny. Dokręcam miskę folią spożywczą i wkładam ją do lodówki. Jeśli masz czas, możesz zostawić mięso do marynowania przez całą noc.
Krok 8:
Po upływie czasu przenieś marynowane mięso z cebulą na dwukrotnie złożony kawałek folii.
Krok 9:
Przykryj mięso krawędziami folii i ostrożnie zawiń krawędzie, aby sok nie wyciekł podczas pieczenia. Dla bezpieczeństwa możesz owinąć mięso kolejną warstwą folii. Przenieś mięso w folii na blachę do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C na 30 minut.
Krok 10:
Po pół godzinie rozwiń folię, zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz mięso przez kolejne 30 minut. Powinien być pokryty złotą skórką. Pamiętaj, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Wyjmij gotowe mięso z piekarnika i natychmiast podawaj. Świeże lub pieczone warzywa są idealne jako dodatek. Smacznego!
jeśli chcesz, możesz dodać trochę płynnego dymu do mięsa podczas marynowania, wtedy będzie wyglądać jak kebab jeszcze bardziej.
aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g