Szybkie ciasto z serem i kiełbasą w piekarniku

ciasto to dar niebios, szybkie i smaczne wypieki na śniadanie. To ciasto jest przygotowywane bardzo szybko, używane są składniki, które każda gospodyni ma w lodówce. Można go przygotować na śniadanie, można spotkać takie ciasto nieoczekiwanych gości.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 11 g
tłuszcze 31 % 11 g
węglowodany 37 % 13 g
179 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone składniki. Kefir jest odpowiedni dla każdego, używam kefiru 3,2% tłuszczu. Jaja co. Kiełbasa gotowana bez tłuszczu (mam nabiał). Ser jest twardy, bez specyficznego smaku. Mąka pszenna najwyższej klasy. Przygotuj niezbyt głęboką formę do użycia w piekarniku. Przygotuję ciasto w okrągłym kształcie o średnicy 25 cm.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W szklance kefiru dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj i pozostaw na stole (aby rozpocząć reakcję proszku do pieczenia z kefirem) podczas krojenia składników ciasta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włącz rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Wyjmij wybraną kiełbasę z opakowania, usuń wszystkie folie. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Uwolnij również ser z opakowania i folii i zetrzyj na grubej tarce. Szczypiorek dokładnie spłucz zimną bieżącą wodą, odetnij zwiędłe łodygi i pokrój.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W głębokiej misce rozbij surowe jajka i wymieszaj z solą. Dodaj kefir z proszkiem do pieczenia, mąkę i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Ciasto ma konsystencję podobną do ciasta na naleśniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj posiekaną kiełbasę, zieloną cebulę i starty ser do ciasta. Ponownie wymieszaj ciasto.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Formę wybraną na ciasto posmaruj olejem roślinnym lub przykryj papierem do pieczenia. Wlać ciasto do formy i równomiernie rozprowadzić na całej patelni. Umieść formę z ciastem w nagrzanym piekarniku na 30-40 minut. Czas pieczenia ciasta zależy od mocy piekarnika.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika. Może być podawany zarówno na ciepło, jak i na ciepło, schłodzony. Takie ciasto ozdobi Twoje śniadanie, a także stanie się bardzo smaczną przekąską w środku dnia.

ciasto jest przygotowywane bardzo szybko i prosto, nawet początkująca gospodyni poradzi sobie z tym przepisem. Warto jednak zwrócić uwagę na następujące punkty:
- wybierając formę do tego ciasta, preferuj niskie i szerokie kształty. Jeśli użyjesz mniejszych foremek, w których ciasto będzie grubszą warstwą, czas pieczenia takiego ciasta należy wydłużyć, sprawdzić gotowość ciasta drewnianym szpikulcem - powinien wyjść suchy ze środka ciasta. Takie ciasto można upiec w postaci małych babeczek, ale czas pieczenia będzie inny.
- gotowaną kiełbasę można zastąpić kiełbasą, kiełbasą, kiełbasą wędzoną, szynką itp.
- Ilość zielonej cebuli można zmienić: jeśli ciasto jest przygotowywane dla dorosłych Gości, możesz dodać więcej cebuli (około 100 gramów), jeśli Dla Dzieci, możesz całkowicie zrezygnować z cebuli, wtedy ciasto będzie jak pizza z kiełbasą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy