soczyście z twarogiem kruchym

pyszne, z prostych produktów, dla całej rodziny! Gotowane w domu soki z twarogiem z ciasta kruchego są znacznie smaczniejsze niż kupione w sklepie, ponieważ zawierają tylko naturalne i wysokiej jakości składniki. Sam proces gotowania jest bardzo prosty i szybki, poradzi sobie nawet początkujący.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 10 g
tłuszcze 27 % 16 g
węglowodany 57 % 34 g
317 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić soki z twarogiem z ciasta kruchego? Przygotuj produkty do ciasta. Zacznij od niego gotowanie. Wyjmij masło z lodówki z wyprzedzeniem, powinno być całkowicie miękkie. Wybierz wysokiej jakości i naturalny olej, bez tłuszczów roślinnych, zgodny z GOST.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jak zrobić ciasto? Weź dużą miskę, włóż do niej miękkie masło. Wsyp proszek i ubij jajko. Pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Za pomocą miksera elektrycznego ubij żywność, aż będzie gładka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj proszek do pieczenia i sól do mąki. Wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić na mące. Partiami zacznij przesiewać mąkę do masy maślano-jajecznej, ugniatając ją po każdym dodaniu. Po dodaniu całej mąki ugniataj ciasto rękami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dość szybko się połączy. Włóż ciasto do torby lub folii spożywczej i wstaw do lodówki na 20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotuj nadzienie. Przygotuj dla niej jedzenie. Twaróg jest pyszny, naturalny i miękki. Wtedy nadzienie będzie delikatniejsze i smaczniejsze. Wybierz również śmietanę bez substytutów.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Jak zrobić nadzienie? Umieść wszystkie potrawy w misce i dokładnie wymieszaj widelcem. W tym samym czasie podziel żółtko na dwie części, jedna trafi do nadzienia, druga do smarowania górnej części soków. Nadzienie okaże się grube i konieczne. Jeśli twój twaróg jest ziarnisty, uderz go blenderem, aż będzie gładki. Lub przetrzyj go przez sito.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po upływie czasu wyjmij ciasto z lodówki i podziel na 6 równych części. Uformuj z każdej kulki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozwałkuj każdą kulkę w Owalny soczysty. Jeśli ciasto się przyklei, posyp deskę mąką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Połóż łyżkę nadzienia na jednej części i przykryj drugą częścią. Okazuje się, że taki kęs jest soczysty. W podobny sposób zrób sochni ze wszystkich grudek.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Połóż na nim Sochi. Wymieszaj pozostałą połowę żółtka z łyżką ciepłej wody. Za pomocą pędzla do gotowania posmaruj powstałą mieszankę Sochi na wierzchu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozgrzej piekarnik do 190°C. piecz soki przez 20-25 minut na złoty kolor. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku. Wyjmij gotowe Sochi z piekarnika i ostudź.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Podczas serwowania możesz posypać je cukrem pudrem. Smacznego!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

ważne jest, aby przesiać mąkę, aby nasycić ją tlenem. Następnie wypieki będą przewiewne i będą dobrze rosły podczas pieczenia.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy