skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić soki z twarogiem z ciasta kruchego? Przygotuj produkty do ciasta. Zacznij od niego gotowanie. Wyjmij masło z lodówki z wyprzedzeniem, powinno być całkowicie miękkie. Wybierz wysokiej jakości i naturalny olej, bez tłuszczów roślinnych, zgodny z GOST.
Krok 2:
Jak zrobić ciasto? Weź dużą miskę, włóż do niej miękkie masło. Wsyp proszek i ubij jajko. Pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
Krok 3:
Za pomocą miksera elektrycznego ubij żywność, aż będzie gładka.
Krok 4:
Dodaj proszek do pieczenia i sól do mąki. Wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić na mące. Partiami zacznij przesiewać mąkę do masy maślano-jajecznej, ugniatając ją po każdym dodaniu. Po dodaniu całej mąki ugniataj ciasto rękami.
Krok 5:
Dość szybko się połączy. Włóż ciasto do torby lub folii spożywczej i wstaw do lodówki na 20 minut.
Krok 6:
Przygotuj nadzienie. Przygotuj dla niej jedzenie. Twaróg jest pyszny, naturalny i miękki. Wtedy nadzienie będzie delikatniejsze i smaczniejsze. Wybierz również śmietanę bez substytutów.
Krok 7:
Jak zrobić nadzienie? Umieść wszystkie potrawy w misce i dokładnie wymieszaj widelcem. W tym samym czasie podziel żółtko na dwie części, jedna trafi do nadzienia, druga do smarowania górnej części soków. Nadzienie okaże się grube i konieczne. Jeśli twój twaróg jest ziarnisty, uderz go blenderem, aż będzie gładki. Lub przetrzyj go przez sito.
Krok 8:
Po upływie czasu wyjmij ciasto z lodówki i podziel na 6 równych części. Uformuj z każdej kulki.
Krok 9:
Rozwałkuj każdą kulkę w Owalny soczysty. Jeśli ciasto się przyklei, posyp deskę mąką.
Krok 10:
Połóż łyżkę nadzienia na jednej części i przykryj drugą częścią. Okazuje się, że taki kęs jest soczysty. W podobny sposób zrób sochni ze wszystkich grudek.
Krok 11:
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Połóż na nim Sochi. Wymieszaj pozostałą połowę żółtka z łyżką ciepłej wody. Za pomocą pędzla do gotowania posmaruj powstałą mieszankę Sochi na wierzchu.
Krok 12:
Rozgrzej piekarnik do 190°C. piecz soki przez 20-25 minut na złoty kolor. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku. Wyjmij gotowe Sochi z piekarnika i ostudź.
Krok 13:
Podczas serwowania możesz posypać je cukrem pudrem. Smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
ważne jest, aby przesiać mąkę, aby nasycić ją tlenem. Następnie wypieki będą przewiewne i będą dobrze rosły podczas pieczenia.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g