skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić suflet z indyka? Odmierz potrzebne składniki. Możesz wziąć zarówno biały filet, jak i filet z uda indyka. Weź duże jajka (Kategoria C0).
Krok 2:
Umyj filety z indyka, osusz. Pokrój filety na małe kawałki.
Krok 3:
W misce blendera zmiel filety do stanu mielonego. Możesz przepuścić filet przez maszynę do mięsa, ale za pomocą blendera mięso mielone będzie delikatniejsze.
Krok 4:
Twardy ser zetrzyj na grubej lub drobnej tarce.
Krok 5:
Umyj jajka, osusz. Delikatnie oddziel białka od żółtek.
Krok 6:
W odpowiednim pojemniku połącz mięso mielone i żółtka, sól, dobrze wymieszaj. Podczas dodawania soli weź pod uwagę słoność sera.
Krok 7:
Włóż starty ser do powstałej masy, wymieszaj. W razie potrzeby dodaj dowolne przyprawy i przyprawy do smaku.
Krok 8:
W suchym, beztłuszczowym pojemniku ubij białka ze średnią prędkością miksera, aż będą miękkie. Następnie zwiększ prędkość i ubij białka na stabilną masę.
Krok 9:
Za pomocą szpatułki delikatnie wymieszaj ubite białka z mielonym mięsem.
Krok 10:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym. Połóż przygotowane mięso mielone, delikatnie spłaszcz wierzch.
Krok 11:
Piecz suflet z indyka w rozgrzanym piekarniku 180C przez około 30 minut, aż będzie lekko rumiany. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.
Krok 12:
Pokrój gotowy suflet na porcje i podawaj. Smacznego!
ten suflet z indyka dla dzieci pasuje idealnie! Nawet dla najmłodszych! I nie tylko, warto dodać. Jest dietetyczny, więc może być spożywany przez prawie każdego, kto przestrzega pewnych ograniczeń żywieniowych.
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
do tego przepisu wystarczy każda forma odporna na ciepło. Jeśli używasz formy silikonowej, nie musisz smarować jej olejem. Ale lepiej jest lekko nasmarować metalowe, ceramiczne lub szklane naczynia olejem roślinnym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z indyka - 84 kcal/100g