skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec rybę z warzywami w folii w piekarniku? Przygotuj składniki zgodnie z listą. Ryby, jeśli to konieczne, rozmrozić wcześniej. Umyj i osusz warzywa i zioła. Oczyść, umyj i osusz rybę. Odcinam głowę, ale możesz ją zostawić-wybierz ją sam. Mam okonia, ale możesz wybrać inne ryby o odpowiednich rozmiarach.
Krok 2:
Pokrój rybę wzdłuż, ale nie do końca i rozwiń. Sól, pieprz rybę, posyp przyprawami wewnątrz i na zewnątrz i wstaw do lodówki na 15 minut.
Krok 3:
Oczyść warzywa. Pokrój pomidora i cebulę w plasterki. Nie obieram pomidorów, aby nie straciły kształtu podczas pieczenia.
Krok 4:
Obierz czosnek i pokrój w plasterki. Drobno posiekaj warzywa.
Krok 5:
Pokrój obrane ziemniaki w cienkie plasterki.
Krok 6:
Połóż warstwę cebuli na folii złożonej w dwóch warstwach, połóż przygotowaną rybę na wierzchu.
Krok 7:
Wokół ułóż pokrojone ziemniaki.
Krok 8:
Rozłóż plasterki pomidora, czosnek i liście laurowe na wierzchu ryby.
Krok 9:
Warzywa posolić, pieprzyć, posypać posiekanymi ziołami.
Krok 10:
Ostrożnie owinąć nadziewaną rybę folią, aby sok nie wyciekł podczas pieczenia. Umieść rybę z warzywami w piekarniku rozgrzanym do 200ºC na około 30-50 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Okoń morski wędzony na gorąco - 175 kcal/100g
- Okoń morski gotowany - 112 kcal/100g
- Okoń morski świeży - 117 kcal / 100g
- Okoń morski duszony - 120 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 180 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 103 kcal/100g
- Okoń rzeczny - 109 kcal/100g
- Okoń rzeczny świeży - 82 kcal/100g
- Okoń rzeczny nadziewany - 130 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g