gniazda mięsa mielonego nadziewane serem i grzybami w piekarniku

pyszne, piękne i satysfakcjonujące danie na każdy dzień! Przygotowanie gniazd mięsnych z mięsa mielonego nadziewanego serem i grzybami w piekarniku wcale nie jest trudne. Najczęstsze składniki można znaleźć w prawie każdej kuchni. Okazuje się prosty, szybki i bardzo smaczny!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 8 g
tłuszcze 69 % 22 g
węglowodany 6 % 2 g
243 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić gniazda mięsne z mięsa mielonego z serem i grzybami w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Aby przygotować gniazda, możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa mielonego lub wziąć różne rodzaje. Będę gotować z mielonej wieprzowiny. Jako nadzienie grzybowe mam grzyby leśne. zostały ugotowane i zamrożone. W razie potrzeby wystarczy je rozmrozić. Wybierz ser według własnych upodobań.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę obrać i drobno posiekać. Pokrój również grzyby na mniejsze. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i smaż grzyby z cebulą przez kilka minut. Podczas smażenia cebula stanie się bardziej miękka. płyny wyparują z grzybów i zaczną się trochę smażyć. Lekko posolić grzyby.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj mięso mielone z solą i przyprawami i uderz w dno miski, aby było gęstsze.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Z przygotowanego mięsa mielonego uformuj małe kulki. Wciśnij je w tortillę i zrób małe wgłębienie pośrodku, aby wyglądało jak małe gniazdo.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść trochę startego sera na środku każdego gniazda.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie wypełnij gniazda nadzieniem grzybowym. Połóż go mocniej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj wierzch gniazd majonezem i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20-25 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po określonym czasie wyjmij formę z piekarnika. Na każdym gnieździe ułożyć pokrojone pomidory i obficie posypać startym serem. Włóż formę z powrotem do piekarnika na kolejne 10-15 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W tym czasie pomidory będą miały czas na upieczenie i zmiękczenie. Ser całkowicie się stopi. Wyjmij formę z piekarnika i przenieś gniazda mięsne na talerz i podawaj na gorąco! Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mrożone grzyby - 23   kcal/100g

Podobne przepisy