biszkopty rybne w piekarniku

apetyczny, rumiany, dla całej rodziny na obiad! Biszkopty rybne gotowane w piekarniku są bardzo delikatne, miękkie w środku i chrupiące na wierzchu. Gotowanie ich jest szybkie, proste i wygodne — kotlety nie rozpadną się po przewróceniu. Ponadto do smażenia w piekarniku nie potrzeba dużo oleju.
LaliczAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 11 g
tłuszcze 43 % 15 g
węglowodany 26 % 9 g
249 kcal
IG: 22 / 0 / 78

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec biszkopty rybne w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Wziąłem gotowy filet rybny, mam mintaja, ale lepiej samemu pokroić rybę na filety. Zakupiony filet jest bardzo wodnisty, a ponadto jest znacznie droższy niż cała ryba. Smalec jest niezbędny do zmiękczenia mięsa mielonego, ale jeśli smalec Cię myli, zastąp go taką samą ilością masła.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wstępnie rozmrozić filet, umyć i dobrze wycisnąć z nadmiaru wilgoci(jeśli masz go, tak jak ja, kupiony). Pokrój go na średnie kawałki i przełóż przez maszynkę do mięsa z płytkim grillem. Złóż mięso mielone do miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie przełóż smalec przez maszynkę do mięsa i dodaj go do miski z mieloną rybą. Jeśli wziąłeś masło, po prostu pokrój je na małe kawałki i pozwól mu się trochę stopić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz cebulę, opłucz i pokrój na kawałki. Przełóż go przez maszynę do mięsa po smalcu. I posiekaj cebulę, a resztę smalcu wyrzucisz z maszynki do mięsa. Dodaj cebulę do miski z mielonym mięsem i smalcem, wszystko dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj 3 łyżki bułki tartej do mielonego mięsa. W żadnym wypadku nie powinna to być namoczona bułka ani biały chleb. Ryba przeplatana cebulą jest już dość płynną masą, a po dodaniu takiego chleba lub bułki możesz w ogóle nie zbierać mięsa mielonego. Jeśli chcesz bułkę, po prostu zetrzyj ją na grubej tarce lub posiekaj w blenderze.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj jedno jajko, sól, pieprz do miski z mięsem mielonym i mieszaj, aż będzie gładkie. Przykryj miskę mielonego mięsa i pozostaw na 30 minut, aby bułka tarta wchłonęła płyn, a mięso mielone stało się gęste.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włącz piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Na płaskim talerzu ułóż pozostałą bułkę tartą. Podziel mięso mielone na 5 części, uformuj klopsiki (małe okrągłe kotlety) i zwiń je w bułkę tartą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i włóż do niego kliny.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej trochę gorącej wody do formy-jedną trzecią wysokości klinów. Włóż do gorącego piekarnika i piecz klopsiki przez 20-25 minut, aż będą ugotowane. Powinny być zrumienione z góry. Wyjmij i odstaw na 5-10 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego!

takie klopsiki można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno, z dowolnym dodatkiem do własnych upodobań. I możesz po prostu pokroić warzywa, dodać warzywa i podać je do klinów.

jak prawidłowo pokroić całą rybę na filety? Usuń ogon, głowę i płetwy. Wzdłuż grzbietu przetnij tuszę do kręgosłupa. Odwróć na beczkę. Ostrym nożem odetnij mięso z kości grzbietowej. Odwróć tuszę i odetnij filet z drugiej strony. Oczyść wnętrze, usuwając czarny film, ponieważ jest gorzki i zepsuje smak. Spłucz i dobrze wysusz.

pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy