skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mięso w śmietanie w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Którą część wieprzowiny wybrać do pieczenia-zdecyduj sam. Najważniejsze jest to, że mięso jest bez kości. Może to być część szynki, szyi, polędwicy lub węglanu.
Krok 2:
Pokrój mięso na małe porcje i ubij trochę. Posyp mięso solą i przyprawami. Suszony czosnek i bazylia dobrze nadają się do mięsa. Ale możesz zmienić zestaw przypraw nieco według własnego gustu.
Krok 3:
Do pieczenia weź dowolną żaroodporną formę. Mam ceramiczny kształt. Nasmaruj spód i boki formy olejem roślinnym i włóż do niej przygotowane mięso.
Krok 4:
Umyj pieczarki z brudu i pokrój na kawałki. Pokroiłem każdy grzyb na 4 części.
Krok 5:
Ułóż pokrojone pieczarki na całym mięsie i polej śmietaną. Używam ciężkiej śmietany, aby jej smak był wyraźny w gotowym naczyniu. Ale aby zmniejszyć zawartość kalorii w naczyniu, możesz wziąć śmietankę o niskiej zawartości tłuszczu. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 30 minut.
Krok 6:
Następnie wyciągnij formę, posyp wszystko startym serem i włóż ponownie do piekarnika na kolejne 15 minut. W tym czasie ser będzie miał czas na całkowite stopienie.
Krok 7:
Mięso w śmietanie w piekarniku jest gotowe! Podawaj danie na gorąco! Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g