skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec jagnięcinę w folii? Do marynaty rozcieńczyć sól i cukier w wodzie, aby woda była słona z odrobiną słodyczy. Włóż mięso do wody (możesz zmierzyć wcześniej czystą wodę-ile potrzebujesz, aby przykryć mięso w misce). Dodaj cytrynę do wody jako sok i resztki po wyciśnięciu soku. Pozostaw mięso do marynowania w lodówce na 1-2 dni.
Krok 2:
Przygotuj wszystkie pozostałe składniki i moździerz z tłuczkiem (jeśli nie, to w porządku).
Krok 3:
W moździerzu umieść wszystkie potrawy na skórkę.
Krok 4:
Zmiel wszystko dobrze. Jeśli nie masz moździerza-weź już zmielone przyprawy.
Krok 5:
Obierz i grubo posiekaj marchewki.
Krok 6:
Obierz i grubo posiekaj cebulę.
Krok 7:
Główkę czosnku, bez obierania, przekrój na pół. Ułóż cebulę, marchewkę i czosnek w dużej blasze do pieczenia. W razie potrzeby można go wyłożyć folią.
Krok 8:
W misce wymieszaj sos balsamiczny, sos sojowy i ocet winny.
Krok 9:
Zdejmij skórkę z pomarańczy i razem z chili Dodaj do sosu.
Krok 10:
Wyciśnij tam sok pomarańczowy. Resztki pomarańczy grubo posiekaj i połóż na warzywach.
Krok 11:
Dobrze wszystko wymieszaj.
Krok 12:
Dodaj wino.
Krok 13:
Wlej sos do blachy do pieczenia.
Krok 14:
Na blasze do pieczenia na warzywach połóż mięso i cytryny z marynaty.
Krok 15:
Dobrze natrzyj udko jagnięce mieszanką przypraw z moździerza.
Krok 16:
Owinąć blachę do pieczenia folią i włożyć do piekarnika. Gotuj przez 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni. Następnie spróbuj przygotować-jeśli przezroczysty sok przechodzi do stawu na pełną głębokość, to jest gotowy. Przed krojeniem odstaw mięso na 15 minut, aby soki rozeszły się na wszystkie włókna.
zwróć uwagę, że warzywa w tym naczyniu są używane jako poduszka. Po ugotowaniu lepiej ich nie jeść, zwłaszcza że cały tłuszcz spłynie z mięsa.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal / 100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal / 100g
- Noga Barania - 318 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g