skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec filety rybne w piekarniku? Przygotuj niezbędne produkty. Możesz użyć filetów z dowolnej ryby. Mam wstępnie obrany ze skóry i kości filet z pstrąga. Dodaj przyprawy i aromatyczne zioła do smaku i pożądania.
Krok 2:
Umyj filety rybne, dobrze wysusz. Pokrój filety na porcje. Posolić z obu stron, posypać aromatycznymi ziołami, skropić sokiem z cytryny. Przykryj rybę i pozostaw na stole na 20-30 minut, aby filet był lekko marynowany. Jeśli gotujesz filety z różowego łososia, mintaja lub innej niskotłuszczowej ryby, dodaj łyżkę oleju roślinnego.
Krok 3:
Umyj wstępnie obraną cebulę, pokrój w cienkie pierścienie.
Krok 4:
Umyj pomidory, pokrój również w plastry o średniej grubości. Lepiej jest wziąć dojrzałe pomidory, ale nie Dojrzałe, z gęstą skórką, aby podczas krojenia i pieczenia zachowały swój kształt.
Krok 5:
Zetrzyj ser na grubej lub drobnej tarce. Ser można wziąć dowolny: twardy, półstały, stopiony. Najważniejsze jest to, że jest smaczny i dobrze się topi.
Krok 6:
Nasmaruj naczynie do pieczenia odrobiną oleju roślinnego. Odpowiednia jest forma ceramiczna, metalowa lub szklana. Włóż do niego kawałki fileta rybnego. .
Krok 7:
Posmaruj rybę kwaśną śmietaną.
Krok 8:
Ułóż krążki cebuli na kwaśnej śmietanie.
Krok 9:
Połóż plasterki pomidora na cebuli.
Krok 10:
Posyp startym serem na wierzchu.
Krok 11:
Piecz filety rybne w rozgrzanym piekarniku 180C przez 30-35 minut. Aby ryba była bardziej soczysta i nie wyschła, przykryj formę warstwą folii. 10-15 minut przed końcem gotowania usuń folię. Czas i tryb gotowania mogą się różnić. Skoncentruj się na funkcjach swojego piekarnika.
Krok 12:
Podawaj pieczone filety z pstrąga z dowolnym dodatkiem. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal / 100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal / 100g