skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto kruche z czerwoną rybą? Przygotuj niezbędne składniki do ciasta. Wyjmij masło z wyprzedzeniem, aby stało się miękkie.
Krok 2:
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiej do miski o odpowiedniej wielkości. Przesiewanie nasyci mąkę tlenem, a ciasto będzie bardziej delikatne i kruche.
Krok 3:
Do przesianej mąki włożyć miękkie masło. Szybko zmiel wszystko w okruchy.
Krok 4:
Ubij jajko solą i zimną wodą, aż będzie gładkie.
Krok 5:
Połącz ubite jajko z mieszanką masła i mąki. Najpierw wymieszaj łyżką, a następnie szybko zagniataj ciasto rękami.
Krok 6:
Ciasto jest miękkie, giętkie, nie przykleja się do dłoni.
Krok 7:
Przykryj spód naczynia do pieczenia o średnicy 18-20 cm pergaminem. Rozłóż ciasto na dnie i bokach formy, tworząc boki o wysokości 3-4 cm.
Krok 8:
Zrób nadzienie. Wziąłem wcześniej obranego łososia ze skóry i kości. Wystarczy filet z każdej czerwonej ryby. Możesz także użyć dowolnego rodzaju sera lub ograniczyć się do jednego.
Krok 9:
Filety rybne pokroić w drobną kostkę. Sól, dodaj bazylię i włoskie zioła, wymieszaj. Użyj dowolnych przypraw odpowiednich dla ryb. Podczas dodawania soli weź pod uwagę smak sera.
Krok 10:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 11:
Ubij jajko ze śmietaną, aż będzie gładkie.
Krok 12:
Włóż starty ser do powstałej mieszanki, wymieszaj.
Krok 13:
Połącz kremowe nadzienie z przygotowaną rybą, dobrze wymieszaj.
Krok 14:
Wyjmij formę z ciastem z lodówki. Napełnij ciasto nadzieniem.
Krok 15:
Piec ciasto w rozgrzanym piekarniku 180C przez około 30 minut. Jeśli brzegi ciasta zarumieniły się, a konsystencja wypełnienia stała się gęsta, oznacza to, że ciasto jest gotowe. Czas i tryb pieczenia mogą się różnić. Skoncentruj się na pracy piekarnika.
Krok 16:
Gotowe ciasto lekko ostudzić, pokroić na porcje i podawać. Smacznego!
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g