ciasto z czerwoną rybą w piekarniku

Gotowanie jest łatwe! Na wakacje dla gości i rodziny na kolację! Ciasto z czerwoną rybą w piekarniku nadaje się na lunch, kolację lub obfitą przekąskę. Udane połączenie cienkiego kruchego ciasta i kawałków fileta w delikatnym kremowym nadzieniu sprawia, że jest smaczny zarówno na ciepło, jak i na zimno. A gotowanie jest bardzo proste!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu
Uczestnik konkursu najlepsze z nowych przepisów - dla profesjonalistów

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 13 g
tłuszcze 37 % 16 g
węglowodany 33 % 14 g
264 kcal
IG: 21 / 0 / 79

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasto kruche z czerwoną rybą? Przygotuj niezbędne składniki do ciasta. Wyjmij masło z wyprzedzeniem, aby stało się miękkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiej do miski o odpowiedniej wielkości. Przesiewanie nasyci mąkę tlenem, a ciasto będzie bardziej delikatne i kruche.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do przesianej mąki włożyć miękkie masło. Szybko zmiel wszystko w okruchy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij jajko solą i zimną wodą, aż będzie gładkie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połącz ubite jajko z mieszanką masła i mąki. Najpierw wymieszaj łyżką, a następnie szybko zagniataj ciasto rękami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto jest miękkie, giętkie, nie przykleja się do dłoni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przykryj spód naczynia do pieczenia o średnicy 18-20 cm pergaminem. Rozłóż ciasto na dnie i bokach formy, tworząc boki o wysokości 3-4 cm.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zrób nadzienie. Wziąłem wcześniej obranego łososia ze skóry i kości. Wystarczy filet z każdej czerwonej ryby. Możesz także użyć dowolnego rodzaju sera lub ograniczyć się do jednego.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Filety rybne pokroić w drobną kostkę. Sól, dodaj bazylię i włoskie zioła, wymieszaj. Użyj dowolnych przypraw odpowiednich dla ryb. Podczas dodawania soli weź pod uwagę smak sera.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ubij jajko ze śmietaną, aż będzie gładkie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż starty ser do powstałej mieszanki, wymieszaj.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Połącz kremowe nadzienie z przygotowaną rybą, dobrze wymieszaj.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wyjmij formę z ciastem z lodówki. Napełnij ciasto nadzieniem.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Piec ciasto w rozgrzanym piekarniku 180C przez około 30 minut. Jeśli brzegi ciasta zarumieniły się, a konsystencja wypełnienia stała się gęsta, oznacza to, że ciasto jest gotowe. Czas i tryb pieczenia mogą się różnić. Skoncentruj się na pracy piekarnika.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gotowe ciasto lekko ostudzić, pokroić na porcje i podawać. Smacznego!

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy