skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty.
Krok 2:
Pierś należy umyć i dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokrój go na porcje, otrzymujesz trzy lub cztery sztuki, w zależności od wielkości piersi. Teraz trzeba ją trochę odeprzeć.
Krok 3:
Formę, w której będziesz piec kurczaka, wyłóż folią. Posmaruj go olejem roślinnym.
Krok 4:
Ułóż kawałki piersi w jednej warstwie, staraj się, aby nie znajdowały się jedna na drugiej, aby wygodniej było podzielić gotowe danie na porcje. Posolić i doprawić kurczaka. Wziąłem paprykę, możesz wziąć dowolną ulubioną przyprawę.
Krok 5:
Połóż kawałki ananasa na każdym kawałku piersi z kurczaka, jeśli podkładka jest większa, pokrój ją. Posmaruj wszystko majonezem.
Krok 6:
Posyp wszystko drobno startym serem na wierzchu. Wysyłamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez 30 minut. Ser się stopi i złoci.
aby przygotować to danie, możesz wziąć zarówno pierś z kurczaka, jak i gotowy filet. Oprócz kurczaka ten przepis świetnie sprawdza się z polędwicą wieprzową, tylko czas pieczenia mięsa należy wydłużyć.
ananas może być świeży, jeśli jest dojrzały i słodki, słodycz jest nadal bardzo ważna w tym daniu. Świetnie nadaje się do tego przepisu w puszkach. Wziąłem pokrojone podkładki, ale spotkałem przepisy z pokrojonymi na kawałki, wtedy gotowe danie okazuje się jeszcze bardziej spektakularne.
zastąpienie majonezu lub nie jest twoim wyborem, ale moim zdaniem kwaśna śmietana będzie miała bardziej kwaśny smak, a kwas jest wystarczający w ananasie.
ser weź ten, który dobrze się topi i ma wyraźny smak, będzie znacznie smaczniejszy.
jeśli gotujesz kurczaka na świątecznym stole, zrób go na dużej blasze do pieczenia, umieszczając kawałki w odległości od siebie, będzie piękniejszy i łatwiejszy podczas serwowania Dania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g