skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec dynię w garnku w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Ta liczba produktów jest przeznaczona na garnek o pojemności 500 ml Dynia nadaje się do dowolnej odmiany, nie trzeba brać odmian deserowych, ponieważ będzie pieczona bez cukru. Weź dwa jajka na jedną doniczkę. Masło, choć niewiele, wybierz wysokiej jakości, naturalne, zgodne z GOST.
Krok 2:
Umyj dynię i pokrój na kawałki. Usuń wnętrze nasionami. Nie wyrzucaj nasion, ale umyj je i osusz na suchej patelni. Odetnij skórkę z każdego kawałka ostrym nożem. Uważaj, dynia jest bardzo twarda, nie skalecz się. Dlatego lepiej jest czyścić małe kawałki. Pokrój obrane kawałki na małe kostki.
Krok 3:
Włóż dynię do miski, dodaj sól i przyprawy. Wybierz je do smaku. Tymianek, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie dobrze komponują się z dynią. Nawet cynamon, jeśli go kochasz. Wymieszać.
Krok 4:
Weź garnki do pieczenia(mam jeden). Posmaruj wnętrze kawałkiem masła. Włóż do niego dynię. Na wierzch z masłem.
Krok 5:
Wbij jajka do osobnego kubka. Pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla. Lekko ubij je widelcem.
Krok 6:
Napełnij dynię ubitymi jajkami. Przykryj garnki pokrywkami.
Krok 7:
Umieść garnki w piekarniku nagrzanym do 180°C. piecz dynię przez około 40 minut, zależy to od właściwości piekarnika. Następnie wyjmij garnki i lekko ostudź.
Krok 8:
Możesz podawać dynię bezpośrednio w doniczkach lub przenosząc ją na talerze. Podczas serwowania udekoruj naczynie ziołami. Smacznego!
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g