pieczarki nadziewane, pieczone w piekarniku

genialna przekąska na przyjazne spotkania. Łatwy w przygotowaniu, szybki do zjedzenia. Pyszna hiszpańska przekąska na bufety i tylko na przekąskę-pieczarki nadziewane pieczone w piekarniku. Podawaj jako samodzielne danie lub z sałatką.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 5 g
tłuszcze 50 % 10 g
węglowodany 25 % 5 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotujemy produkty zgodnie z listą i patrzymy na przepis krok po kroku ze zdjęciem, jak upiec nadziewane pieczarki w piekarniku. Na początek umyj grzyby i ostrożnie odłam nogi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i posiekaj cebulę. Drobno posiekaj kiełbasę. Osobno drobno posiekaj szynkę. Kiełbasę wymieszać z połową cebuli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Sól, pieprz do smaku, biorąc pod uwagę, że kiełbasa ma już sól i przyprawy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Robimy to samo z szynką-mieszamy ją z pozostałą cebulą, solą i pieprzem, ale tylko bez fanatyzmu. Otrzymujemy dwa rodzaje nadzienia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wypełnij pieczarki nadzieniem. Okazuje się, że połowa pieczarek z pół wędzoną kiełbasą, a połowa z szynką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym i ułóż pieczarki z czapkami w dół.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obierz i zetrzyj czosnek kilkoma łyżkami oleju roślinnego.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej nadzienie czosnkowe na kiełbasę i szynkę łyżeczką. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na 5-7 minut. Następnie przenosimy blachę do pieczenia na sam dół piekarnika i obniżamy temperaturę do 150 stopni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po 15 minutach posyp pieczarki posiekanymi ziołami i trzymaj w piekarniku przez kolejne 2 minuty. Danie jest gotowe!

oryginalne danie na każdą okazję. Pieczarki są częstymi składnikami różnych potraw, a także stanowią dobre przekąski. Można je przygotować w najbardziej oryginalny sposób, na przykład farsz, tak jak zrobiliśmy to w tym przepisie. Okazuje się, że grzyby są piękne, apetyczne i eleganckie, a także bardzo smaczne i satysfakcjonujące. Możesz jeść na ciepło i na zimno. Próbowałem wybrać pieczarki tego samego rozmiaru, aby wyglądały najkorzystniej na talerzu. Bardzo mi się podobały do smaku, z takim nadzieniem ugotowałem je po raz pierwszy i byłem zadowolony z wyniku. Następnym razem posypę je tartym twardym serem na wierzchu-grzyby i ser doskonale się ze sobą łączą. Takie danie nadaje się na bufety, imprezy firmowe, imprezy młodzieżowe, uroczyste okazje i po prostu na rodzinne obiady i kolacje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy