skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotujemy produkty zgodnie z listą i patrzymy na przepis krok po kroku ze zdjęciem, jak upiec nadziewane pieczarki w piekarniku. Na początek umyj grzyby i ostrożnie odłam nogi.
Krok 2:
Obierz i posiekaj cebulę. Drobno posiekaj kiełbasę. Osobno drobno posiekaj szynkę. Kiełbasę wymieszać z połową cebuli.
Krok 3:
Sól, pieprz do smaku, biorąc pod uwagę, że kiełbasa ma już sól i przyprawy.
Krok 4:
Robimy to samo z szynką-mieszamy ją z pozostałą cebulą, solą i pieprzem, ale tylko bez fanatyzmu. Otrzymujemy dwa rodzaje nadzienia.
Krok 5:
Wypełnij pieczarki nadzieniem. Okazuje się, że połowa pieczarek z pół wędzoną kiełbasą, a połowa z szynką.
Krok 6:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym i ułóż pieczarki z czapkami w dół.
Krok 7:
Obierz i zetrzyj czosnek kilkoma łyżkami oleju roślinnego.
Krok 8:
Wlej nadzienie czosnkowe na kiełbasę i szynkę łyżeczką. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na 5-7 minut. Następnie przenosimy blachę do pieczenia na sam dół piekarnika i obniżamy temperaturę do 150 stopni.
Krok 9:
Po 15 minutach posyp pieczarki posiekanymi ziołami i trzymaj w piekarniku przez kolejne 2 minuty. Danie jest gotowe!
oryginalne danie na każdą okazję. Pieczarki są częstymi składnikami różnych potraw, a także stanowią dobre przekąski. Można je przygotować w najbardziej oryginalny sposób, na przykład farsz, tak jak zrobiliśmy to w tym przepisie. Okazuje się, że grzyby są piękne, apetyczne i eleganckie, a także bardzo smaczne i satysfakcjonujące. Możesz jeść na ciepło i na zimno. Próbowałem wybrać pieczarki tego samego rozmiaru, aby wyglądały najkorzystniej na talerzu. Bardzo mi się podobały do smaku, z takim nadzieniem ugotowałem je po raz pierwszy i byłem zadowolony z wyniku. Następnym razem posypę je tartym twardym serem na wierzchu-grzyby i ser doskonale się ze sobą łączą. Takie danie nadaje się na bufety, imprezy firmowe, imprezy młodzieżowe, uroczyste okazje i po prostu na rodzinne obiady i kolacje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g