skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować jarecept & quot; kiełbasy cevapcici w piekarniku & quot; weź mięso mielone,cebulę, czosnek, sól, pieprz, wodę mineralną i zwykłą wodę.
Krok 2:

Jeśli nie ma wody mineralnej-potrzebujesz jej-to tylko łyżka i mocno gazowana-rozcieńczyć szczyptę proszku do pieczenia wodą, jak zabulknie, i wlać mieszaninę do mięsa mielonego. Woda mineralna nadaje mięsu lekkość, przynajmniej tak mówi wiele przepisów na to danie.
Krok 3:

Główna praca będzie z mięsem mielonym-dodaj cebulę i czosnek starte na tarce lub na specjalnym urządzeniu (lub Pomiń mięso w maszynce do mięsa, jeśli gotujemy mięso mielone w domu).
Krok 4:

Tepr musisz dobrze pokonać mięso. bierzemy go w częściach, ile wchodzi w ręce i rzucamy o blat lub dno miski - jest to wygodniejsze. Pokonujemy 10-15 minut (pobrana ilość). Teraz mięso mielone najlepiej wstawić do lodówki, dokręcając folią spożywczą, na 12-24 godziny. Jeśli nie ma takiej możliwości, po prostu lepiej odeprzyj. Ta procedura nadaje farszowi elastyczność, giętkość i sprężystość.
Krok 5:

Istnieją specjalne urządzenia do formowania chevapchich, ale możesz po prostu uformować małe kiełbaski o wielkości 10 cm, formujemy je również, rzucając kawałki mięsa w dłonie, jakby bijąc, oślepiając je na długość.
Krok 6:

Umieść cevapcici w naczyniu do pieczenia. Wlej wodę i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut.
Krok 7:

To są kiełbaski cevapcici w piekarniku! Zrumienią się na wierzchu, ale pozostaną soczyste ze względu na obecność wody, którą można podawać jako sos.
Krok 8:

Kiełbaski cevapcici w piekarniku są gotowe! Smacznego!
gotowanie kiełbasek mięsnych w piekarniku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g


