kiełbaski cevapcici w piekarniku

kiełbaski cevapcici w piekarniku-Oryginalne i smaczne. Kiełbaski cevapcici gotujemy w piekarniku. Bardziej powszechne są przepisy na cevapchich na grillu, na ruszcie lub na patelni. Ten sam przepis pozwala jednocześnie dusić i piec kiełbaski. Zastanawiałem się, co z tego wyniknie. Wyszło bardzo cudownie, radzę jeść od razu z piekarnika-mięso jest bardzo gęste , więc po ochłodzeniu staje się twarde. Podawaj cevapcici ze świeżymi ziołami, piklami, marynatami, można podawać z dodatkami.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 67 % 16 g
węglowodany 8 % 2 g
176 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować jarecept & quot; kiełbasy cevapcici w piekarniku & quot; weź mięso mielone,cebulę, czosnek, sól, pieprz, wodę mineralną i zwykłą wodę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli nie ma wody mineralnej-potrzebujesz jej-to tylko łyżka i mocno gazowana-rozcieńczyć szczyptę proszku do pieczenia wodą, jak zabulknie, i wlać mieszaninę do mięsa mielonego. Woda mineralna nadaje mięsu lekkość, przynajmniej tak mówi wiele przepisów na to danie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Główna praca będzie z mięsem mielonym-dodaj cebulę i czosnek starte na tarce lub na specjalnym urządzeniu (lub Pomiń mięso w maszynce do mięsa, jeśli gotujemy mięso mielone w domu).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Tepr musisz dobrze pokonać mięso. bierzemy go w częściach, ile wchodzi w ręce i rzucamy o blat lub dno miski - jest to wygodniejsze. Pokonujemy 10-15 minut (pobrana ilość). Teraz mięso mielone najlepiej wstawić do lodówki, dokręcając folią spożywczą, na 12-24 godziny. Jeśli nie ma takiej możliwości, po prostu lepiej odeprzyj. Ta procedura nadaje farszowi elastyczność, giętkość i sprężystość.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Istnieją specjalne urządzenia do formowania chevapchich, ale możesz po prostu uformować małe kiełbaski o wielkości 10 cm, formujemy je również, rzucając kawałki mięsa w dłonie, jakby bijąc, oślepiając je na długość.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść cevapcici w naczyniu do pieczenia. Wlej wodę i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    To są kiełbaski cevapcici w piekarniku! Zrumienią się na wierzchu, ale pozostaną soczyste ze względu na obecność wody, którą można podawać jako sos.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kiełbaski cevapcici w piekarniku są gotowe! Smacznego!

gotowanie kiełbasek mięsnych w piekarniku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy