pieczony IDE w piekarniku z ziemniakami

zdrowy i pyszny lunch lub kolacja dla całej rodziny! Nasza rodzina bardzo lubi ryby. Po raz pierwszy zrobiono pieczony Jaz. Wyszło bardzo dobrze.
Svetlana ImmortalAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 14 % 3 g
węglowodany 76 % 16 g
97 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy rybę, myjemy ją i myjemy.Pozostaw do wyschnięcia na ręczniku.W tym czasie smarujemy blachę do pieczenia olejem roślinnym.Pocieramy rybę solą, pieprzem i majonezem.Możesz to wszystko zrobić zarówno na blasze do pieczenia, jak iw innych naczyniach.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pozostałe miejsce na blasze do pieczenia posoliliśmy i położyliśmy cebulę pokrojoną w półpierścienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marchewki pokrojone w plasterki rozłożone na cebuli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ziemniaki kroimy w plasterki i składamy wokół ryby.Nie zapomnij posolić warstw ziemniaków według własnych upodobań.Robię tylko sól na wierzchu.I posolić blachę do pieczenia przed cebulą.Bierzemy pędzel i smarujemy ziemniaki olejem roślinnym.W rozgrzanym piekarniku umieszczamy blachę do pieczenia w temperaturze 220 stopni na Dolnym grzałce na 15 minut, a na górze na 20-25 minut, aż ryba stanie się złotobrązowa.Najważniejsze, żeby go nie wysuszyć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy