skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Bierzemy rybę, myjemy ją i myjemy.Pozostaw do wyschnięcia na ręczniku.W tym czasie smarujemy blachę do pieczenia olejem roślinnym.Pocieramy rybę solą, pieprzem i majonezem.Możesz to wszystko zrobić zarówno na blasze do pieczenia, jak iw innych naczyniach.
Krok 2:

Pozostałe miejsce na blasze do pieczenia posoliliśmy i położyliśmy cebulę pokrojoną w półpierścienie.
Krok 3:

Marchewki pokrojone w plasterki rozłożone na cebuli.
Krok 4:

Ziemniaki kroimy w plasterki i składamy wokół ryby.Nie zapomnij posolić warstw ziemniaków według własnych upodobań.Robię tylko sól na wierzchu.I posolić blachę do pieczenia przed cebulą.Bierzemy pędzel i smarujemy ziemniaki olejem roślinnym.W rozgrzanym piekarniku umieszczamy blachę do pieczenia w temperaturze 220 stopni na Dolnym grzałce na 15 minut, a na górze na 20-25 minut, aż ryba stanie się złotobrązowa.Najważniejsze, żeby go nie wysuszyć.
Krok 5:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g


