skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wieprzowinę z indyka w piekarniku w folii? Przygotuj jedzenie. Dobrze umyj filet z indyka, osusz ręcznikami papierowymi.
Krok 2:
Ząbki czosnku pokrój w krążki. Za pomocą noża wykonaj nacięcia w kształcie krzyża na polędwicy.
Krok 3:
Włóż ząbki czosnku do tych nacięć. Sam dostosuj ilość czosnku.
Krok 4:
Włóż naszą polędwicę do głębokiego talerza i dobrze posyp przyprawami, bezpośrednio wetrzyj je w mięso. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny, aby marynować mięso.
Krok 5:
Włącz piekarnik na 220 stopni. Następnie owinąć mięso nitką kulinarną-zrobić kiełbasę, wygodniej będzie upiec,a następnie pokroić)
Krok 6:
Zwiń folię w dwie warstwy, ułóż naszą kiełbasę polędwicy i zawiń folię w kopertę. Szczelnie, aby soki nie wyszły wszystkie))
Krok 7:
Umieść kopertę na blasze do pieczenia i włóż do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Następnie wskazane jest sprawdzenie mięsa. Jeśli po naciśnięciu wydziela się przezroczysty sok-mięso jest gotowe. Pozostaw owinięte mięso w zamkniętym piekarniku na kolejne 30-40 minut. Do pieczenia w folii całego kawałka mięsa o wadze 1-1, 5 kg potrzeba 1 godziny lub więcej. Dokładny czas zależy od cech piekarnika i jakości mięsa.
Krok 8:
Tak wygląda gotowa pieczona polędwica z indyka))
Krok 9:
Pokrój na porcje i podawaj. Pyszne ze świeżymi warzywami. A kto nie jest na diecie, możesz z puree ziemniaczanym lub makaronem))) Smacznego!
pyszne zarówno dla dzieci, jak i dorosłych) ze świeżymi warzywami-to samo)) a nawet kto liczy kalorie lub po prostu na diecie-kawałek takiego mięsa Ci nie zaszkodzi)
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g