wieprzowina z indyka w piekarniku w folii

bardzo smaczne i delikatne mięso! Poza tym nie zaszkodzi figurze! Filet z indyka pieczony w piekarniku-okazuje się bardzo delikatny i smaczny. Dobrze piec w folii-wszystkie soki są zachowane)) możesz użyć przypraw i ziół według własnego uznania, aromat jest niesamowity.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 95 % 19 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 0 % 0 g
85 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić wieprzowinę z indyka w piekarniku w folii? Przygotuj jedzenie. Dobrze umyj filet z indyka, osusz ręcznikami papierowymi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ząbki czosnku pokrój w krążki. Za pomocą noża wykonaj nacięcia w kształcie krzyża na polędwicy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż ząbki czosnku do tych nacięć. Sam dostosuj ilość czosnku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż naszą polędwicę do głębokiego talerza i dobrze posyp przyprawami, bezpośrednio wetrzyj je w mięso. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny, aby marynować mięso.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włącz piekarnik na 220 stopni. Następnie owinąć mięso nitką kulinarną-zrobić kiełbasę, wygodniej będzie upiec,a następnie pokroić)

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zwiń folię w dwie warstwy, ułóż naszą kiełbasę polędwicy i zawiń folię w kopertę. Szczelnie, aby soki nie wyszły wszystkie))

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść kopertę na blasze do pieczenia i włóż do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Następnie wskazane jest sprawdzenie mięsa. Jeśli po naciśnięciu wydziela się przezroczysty sok-mięso jest gotowe. Pozostaw owinięte mięso w zamkniętym piekarniku na kolejne 30-40 minut. Do pieczenia w folii całego kawałka mięsa o wadze 1-1, 5 kg potrzeba 1 godziny lub więcej. Dokładny czas zależy od cech piekarnika i jakości mięsa.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Tak wygląda gotowa pieczona polędwica z indyka))

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój na porcje i podawaj. Pyszne ze świeżymi warzywami. A kto nie jest na diecie, możesz z puree ziemniaczanym lub makaronem))) Smacznego!

pyszne zarówno dla dzieci, jak i dorosłych) ze świeżymi warzywami-to samo)) a nawet kto liczy kalorie lub po prostu na diecie-kawałek takiego mięsa Ci nie zaszkodzi)

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy