skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kalafior w cieście w piekarniku? Dobrze opłucz kapustę, usuń wszystkie zielone liście
Krok 2:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni
Krok 3:
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta
Krok 4:
Posmaruj blachę do pieczenia olejem i połóż na niej kapustę
Krok 5:
Obficie posmaruj ciasto ze wszystkich stron kapustą
Krok 6:
Umieść piec w piekarniku na 30-40 minut, aż będzie gotowy
Krok 7:
Niech trochę ostygnie i możesz jeść! Smacznego!!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Zsiadłe mleko odtłuszczone - 38 kcal/100g
- Zsiadłe mleko - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g