kalafior w cieście w piekarniku

Ten kalafior zaskoczy Twoich gości i będzie niespodzianką! Spróbujmy. Smak takiego kalafiora, z chrupiącą skórką, w piekarniku, nigdy nie zostanie zapomniany. Trzeba tylko spróbować i nie można się od niej oderwać. Takie pyszne można jeść i jeść i nadal tracić na wadze. Schudnijmy razem! Zrób to przepis ze mną)
annasher88Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 60 % 6 g
39 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kalafior w cieście w piekarniku? Dobrze opłucz kapustę, usuń wszystkie zielone liście

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozgrzej piekarnik do 200 stopni

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj wszystkie składniki ciasta

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj blachę do pieczenia olejem i połóż na niej kapustę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obficie posmaruj ciasto ze wszystkich stron kapustą

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść piec w piekarniku na 30-40 minut, aż będzie gotowy

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Niech trochę ostygnie i możesz jeść! Smacznego!!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Zsiadłe mleko odtłuszczone - 38   kcal/100g
  • Zsiadłe mleko - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy