skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kapustę z kurczakiem w rękawie w piekarniku? Bardzo proste i szybkie. Aby rozpocząć, przygotuj wszystkie niezbędne składniki zgodnie z listą. Możesz wziąć dowolne części kurczaka-uda, podudzia piersi. Wybierz mięso według własnych upodobań. Mam biodra. Możesz zastąpić kurczaka indykiem lub innym mięsem.
Krok 2:
Umyj kurczaka, osusz. Pokrój na porcje. Przetrzyj mięso solą i pieprzem.
Krok 3:
W kapuście usuń górne uszkodzone liście, usuń łodygę. Posiekaj kapustę. Aby danie było bardziej satysfakcjonujące, możesz dodać pokrojone w kostkę ziemniaki do kapusty.
Krok 4:
Paprykę obrać z nasion i łodyg i pokroić w kostkę.
Krok 5:
Obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce.
Krok 6:
Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie. Jeśli ty lub Twoje dzieci nie lubicie cebuli, możecie w ogóle jej nie dodawać.
Krok 7:
Drobno posiekaj koperek. W razie potrzeby możesz zastąpić lub uzupełnić innymi ziołami, na przykład zieloną cebulą, kolendrą, natką pietruszki lub użyć mieszanki różnych ziół. Jeśli nie masz świeżych ziół, zamień je na suszone.
Krok 8:
W misce połącz kapustę i marchewkę. Lekko posolić i zmiażdżyć rękami, aby kapusta dała sok. Następnie połącz cebulę, kapustę z marchewką i paprykę. Dodaj paprykę i koperek. Sól, pieprz i wymieszaj. Możesz dodać własne przyprawy do smaku.
Krok 9:
W torbie do pieczenia włóż przygotowane warzywa. Na wierzch polej olejem roślinnym.
Krok 10:
Ułóż kurczaka na wierzchu kapusty. Mocno zawiąż worek po obu stronach, aby sok z niego nie wyciekł. Odwróć torebkę kilka razy, aby wszystkie składniki pokryły się olejem.
Krok 11:
Przenieś torebkę na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 50-60 minut, od czasu do czasu obracając blachę do pieczenia, aby równomiernie upiec.
Krok 12:
Aby uzyskać chrupiącą skórkę na kurczaku, wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika, delikatnie, aby uniknąć poparzenia parą, pokrój torebkę i włóż blachę do piekarnika na kolejne 10-15 minut. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g