skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kruche ciastko rozpływające się w ustach? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wcześniej wyjmij masło z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej, aby stało się miękkie. W tych ciasteczkach nie polecam zastępowania masła margaryną. To na maśle struktura Ciasteczek jest krucha i miękka. Na margarynie ciasteczka są twardsze.
Krok 2:
W wygodnej głębokiej misce połącz miękkie masło i cukier. Aby szybciej zmięknąć masło, możesz pokroić je na kawałki.
Krok 3:
Masło z cukrem ubij trochę mikserem. Cukier zacznie się rozpuszczać, a samo masło stanie się bardziej puszyste i jaśniejsze.
Krok 4:
Wlej skrobię do masy olejowej i dodaj szczyptę waniliny. Przesiej mąkę przez sito, aby nasycić ją tlenem. Stopniowo dodawaj mąkę i zagniataj ciasto.
Krok 5:
Nie warto wylewać całej mąki na raz. Wyrabianie ciasta jest wygodne drewnianą szpatułką. Szybko zabiera mąkę. Gdy ciasto nie przylgnie do rąk, nie dodawaj więcej mąki. Gotowe ciasto jest bardzo miękkie i delikatne.
Krok 6:
Ciasto można układać ciasteczkami za pomocą worka do szprycowania z dyszą. Cienka Jednorazowa torba nie zadziała tutaj-ciasto ją rozerwie. Weź silikonową torbę. Ciasto można również rozwałkować i wyciąć dowolny kształt.
Krok 7:
Piecz ciasteczka w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut. Ciasteczka staną się apetyczne złoty kolor. Wyjmij go z piekarnika, ostudź trochę i poczęstuj. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
czym różnią się wanilia, wanilina, ekstrakt waniliowy i cukier waniliowy, jak prawidłowo je stosować i zastępować, aby nie zepsuć smaku potrawy , Czytaj w tym artykule .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g