zapiekanka z makaronem mielonym w piekarniku

Szybki makaron można nie tylko zaparzyć, ale także ugotować z niego pyszne! I naprawdę, cóż, dlaczego powstał stereotyp doshirakova, że tylko niższe warstwy ludności jedzą ten makaron?! w końcu jest to dobry makaron jajeczny, ale ze względu na jego cienkość szybko się gotuje. To, co sprzedaje z glutaminianem, to odłóż go, weź naturalne przyprawy i przygotuj szybkie i bardzo smaczne kolacje. jak ci się podoba ten pomysł?! jeśli ci się spodoba, zaczniemy od zapiekanki z makaronem.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 52 % 13 g
węglowodany 20 % 5 g
158 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić zapiekankę z makaronem z mięsem mielonym w piekarniku? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i drobno posiekaj cebulę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelni rozgrzej olej i dodaj cebulę. Smażyć do miękkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mięso mielone do cebuli, sól, pieprz, dodaj czosnek i czarny pieprz, smaż, mieszając, aż będą miękkie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zanurz makaron we wrzącej wodzie i gotuj, dodając sól, przez 3 minuty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wrzuć makaron do durszlaka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę makaronu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na wierzchu jest równa warstwa mięsa mielonego.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na farszu ułóż kawałki masła.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przykryj wszystko warstwą makaronu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ubij jajko i posmaruj nim górną warstwę pędzlem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 15 minut. Podawaj na gorąco. Pyszne ze świeżymi sałatkami lub odwrotnie z kiszoną kapustą, domowym lecho lub marynowanymi ogórkami i pomidorami.

jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Chiński makaron instant - 46   kcal/100g
  • Mielona wołowina - 254   kcal/100g

Podobne przepisy