skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec sandacza w piekarniku z ziemniakami? przygotuj do tego niezbędne składniki. Możesz wziąć rybę w całej tuszy i pokroić ją samodzielnie lub natychmiast wziąć filet rybny bez kości. Obierz ziemniaki z wyprzedzeniem i spłucz je z brudu.
Krok 2:
Jeśli ryba jest zamrożona, wyjmij ją wcześniej z zamrażarki i pozostaw w temperaturze pokojowej do rozmrożenia. Następnie zetrzyj nadmiar wilgoci i pokrój rybę na małe kawałki.
Krok 3:
Napełnij ziemniaki wodą, zagotuj i gotuj przez 5-7 minut, aż do połowy ugotowane.
Krok 4:
Pokrój ziemniaki w plastry o grubości 1,5-2 cm.
Krok 5:
Do pieczenia weź dowolną żaroodporną formę i posmaruj ją olejem roślinnym. Biorę formę ceramiczną. Naprzemiennie kawałki ryby i ziemniaków włóż wszystko do naczyń do pieczenia. Posyp solą i przyprawami.
Krok 6:
Obierz i posiekaj cebulę. Połóż posiekaną cebulę na powierzchni ryby z ziemniakami.
Krok 7:
Majonez wymieszaj z musztardą i wodą. Podlej całą zawartość. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 30 do 35 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem sowy.
Krok 8:
Następnie wyjmij formę z piekarnika, posyp tartym serem i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut. W tym czasie ser topi się na powierzchni.
Krok 9:
Sandacz z ziemniakami w piekarniku jest gotowy! Ułóż rybę na talerzach i podawaj. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g