skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić roladę z mielonego kurczaka w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Mięso mielone najlepiej przygotować samodzielnie z fileta z kurczaka. Możesz użyć dowolnych grzybów. Wziąłem mrożone gotowane leśne. Obierz cebulę i opłucz w zimnej wodzie. Ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, taki jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
Krok 2:
Wstępnie rozmrozić mrożone grzyby. Umyj świeże, osusz i pokrój na małe kawałki. Jeśli grzyby są leśne, ugotuj je w zależności od odmiany. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię. Drobno posiekaj cebulę i smaż razem z grzybami przez 3-5 minut na średnim ogniu. Nie zapomnij okresowo mieszać masy, aby grzyby nie zaczęły się palić.
Krok 3:
Przełóż filet z kurczaka przez maszynę do mięsa.
Krok 4:
W misce do mielonego kurczaka dodaj jajko i trochę soli z przyprawami. Weź przyprawy według własnych upodobań. Dobrze wymieszaj masę i lekko uderz ją o dno miski. Po co bić mięso mielone? Jest to konieczne, aby masa stała się gęstsza i nie rozpadła się podczas gotowania.
Krok 5:
Na arkuszu folii ułożyć przygotowane mięso mielone i rozprowadzić rękami w prostokącie.
Krok 6:
Połóż równomiernie smażone grzyby z cebulą na warstwie mielonego mięsa.
Krok 7:
Następnie posyp wszystko obficie startym serem. Lekko dociśnij ser rękami, aby wszystkie składniki były ściślejsze do siebie.
Krok 8:
Za pomocą folii Zwiń wszystko w rolkę.
Krok 9:
Zawiń rolkę w folię jak cukierki, obracając ją wokół krawędzi. Przenieś bułkę do metalowego naczynia do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 50 minut. Skoncentruj się na piekarniku. Lepiej nie używać formy ceramicznej lub szklanej, ponieważ może pęknąć z powodu przegrzania.
Krok 10:
Po określonym czasie wyjmij rolkę z piekarnika i zdejmij folię. Aby zrumienić wierzch, możesz trzymać bułkę pod grillem (kto ją ma). Ostudź gotową bułkę, pokrój na porcje i przenieś na talerz. Podawaj, dekorując świeżymi warzywami. Smacznego!
nadzienie do takiej bułki można urozmaicić według własnego gustu — uzupełnić gotowanymi jajkami lub świeżymi ziołami.
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g