skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gulasz z kurczaka w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Możesz wziąć kurczaka jako całość lub dowolne jego części. Ale lepiej, jeśli są z niewielką ilością tłuszczu - wtedy gulasz okaże się bardziej soczysty. Zestaw przypraw można zmieniać w zależności od smaku lub ich dostępności. Z określonej ilości uzyskuje się 1 półlitrowy słoik gotowego gulaszu.
Krok 2:
Dobrze umyj kurczaka i osusz ręcznikami papierowymi. Odetnij mięso z kości, możesz zostawić małe kości. Pokrój kości rurkowe, aby wydostało się z nich powietrze. Mięso z kurczaka sól, pieprz, dodaj kurkumę do koloru. Pamiętaj, aby odciąć tłuszcz i odłożyć go na razie — będzie potrzebny później.
Krok 3:
Dobrze umyj i wysterylizuj słoiki i pokrywki w dowolny sposób. Jak to zrobić, przeczytaj link w artykule na końcu przepisu. Połóż lavrushkę i ziarna pieprzu na dnie przygotowanych słoików.
Krok 4:
Napełnij słoiki mięsem do wieszaków.
Krok 5:
Umieść wypełnione słoiki na blasze do pieczenia.
Krok 6:
Zamknij słoiki folią, przebij je. Umieść blachę do pieczenia w zimnym piekarniku, obracając ją najpierw o 200 stopni. Po zagotowaniu gulaszu zmniejsz temperaturę do 100-120 stopni. Trzymaj gulasz w piekarniku przez co najmniej 3 godziny, jeśli masz większe puszki, to więcej.
Krok 7:
Wycięte tłuszcz utopić na suchej patelni.
Krok 8:
Po upływie czasu wyjmij słoiki z gulaszem i napełnij powstałym tłuszczem.
Krok 9:
Zamknij słoiki sterylnymi pokrywkami, odwróć i wyślij pod "futro", aż całkowicie ostygnie.
Krok 10:
Przechowuj gotowy gulasz w zimnym miejscu. Smacznego!
jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g