gulasz z kurczaka w piekarniku

bardzo proste, ze zwykłych produktów, rozpływa się w ustach! Gulasz z kurczaka gotowany w piekarniku-przygotowanie, które pomoże Ci w każdej chwili, gdy musisz szybko przygotować obiad lub kolację. Długie duszenie sprawia, że mięso jest bardzo delikatne, gotowane i aromatyczne.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 18 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 0 % 0 g
236 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić gulasz z kurczaka w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Możesz wziąć kurczaka jako całość lub dowolne jego części. Ale lepiej, jeśli są z niewielką ilością tłuszczu - wtedy gulasz okaże się bardziej soczysty. Zestaw przypraw można zmieniać w zależności od smaku lub ich dostępności. Z określonej ilości uzyskuje się 1 półlitrowy słoik gotowego gulaszu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze umyj kurczaka i osusz ręcznikami papierowymi. Odetnij mięso z kości, możesz zostawić małe kości. Pokrój kości rurkowe, aby wydostało się z nich powietrze. Mięso z kurczaka sól, pieprz, dodaj kurkumę do koloru. Pamiętaj, aby odciąć tłuszcz i odłożyć go na razie — będzie potrzebny później.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze umyj i wysterylizuj słoiki i pokrywki w dowolny sposób. Jak to zrobić, przeczytaj link w artykule na końcu przepisu. Połóż lavrushkę i ziarna pieprzu na dnie przygotowanych słoików.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Napełnij słoiki mięsem do wieszaków.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść wypełnione słoiki na blasze do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zamknij słoiki folią, przebij je. Umieść blachę do pieczenia w zimnym piekarniku, obracając ją najpierw o 200 stopni. Po zagotowaniu gulaszu zmniejsz temperaturę do 100-120 stopni. Trzymaj gulasz w piekarniku przez co najmniej 3 godziny, jeśli masz większe puszki, to więcej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wycięte tłuszcz utopić na suchej patelni.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po upływie czasu wyjmij słoiki z gulaszem i napełnij powstałym tłuszczem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zamknij słoiki sterylnymi pokrywkami, odwróć i wyślij pod "futro", aż całkowicie ostygnie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przechowuj gotowy gulasz w zimnym miejscu. Smacznego!

jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy