skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W tym kulinarnym daniu rybę należy oczyścić z łusek i usunąć płetwę grzbietową. Najłatwiej to zrobić, przecinając rybę po obu stronach równolegle do płetwy i wyciągając ją w kierunku od ogona. Usuń wnętrze. Oddziel głowę, ogon i brzuch, tym razem nie będą potrzebne. Najlepiej usuń wszystkie kości, ponieważ powodują kłopoty.
Krok 2:
Pokrój pozostałą tuszę rybną na porcje. Rozcieńczyć ocet w szklance wody i zalać nim kawałki ryby. Dzięki temu zniknie tinny zapach. Trzymaj w occie przez 1-2 minuty.
Krok 3:
Ryba jest przygotowana.
Krok 4:
Opłucz ziemniaki, marchewkę i cebulę. Obierz i pokrój je według własnego uznania, ale nie za drobno.
Krok 5:
Umieść solone i pieprzowe kawałki ryby w naczyniu do pieczenia i przykryj je warzywami. Posyp solą i pieprzem.
Krok 6:
W osobnej misce przygotuj mieszankę majonezu i śmietany, soku z cytryny i ziół.
Krok 7:
Przykryj rybę warzywami tym sosem.
Krok 8:
Przykryj folią i piecz przez godzinę w temperaturze 180°.
Krok 9:
Gotowe!
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal / 100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g