skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec jagnięcinę w rękawie w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Jagnięciny możesz użyć dowolnej części, wziąłem jagnięcinę. Lepiej, jeśli jagnięcina jest schłodzona, a nie mrożona. Umyj mięso i dobrze osusz. Odetnij z niego tłuszcz, jeśli jest za dużo.
Krok 2:
Obierz czosnek. Drobno posiekaj połowę czosnku.
Krok 3:
Wymieszaj posiekany czosnek z solą, mieloną zirą i pieprzem.
Krok 4:
Naszpikuj nogę pozostałym całym czosnkiem i natrzyj ze wszystkich stron mieszanką soli.
Krok 5:
Włóż mięso do rękawa.
Krok 6:
Pozostały czosnek z solą (Zwykle mieszanina trochę się kruszy) włóż do majonezu. Dodaj tam sos sojowy i wymieszaj.
Krok 7:
Wlej majonez na mięso.
Krok 8:
Zawiąż krawędzie i dobrze wstrząśnij, aby majonez rozprowadził się po całym rękawie. Połóż rękaw jagnięcy na blasze do pieczenia i wstaw do lodówki na 5-6 (minimum 3) godzin do marynowania.
Krok 9:
Gdy mięso jest marynowane, obierz ziemniaki i pokrój każdą bulwę na pół lub na więcej kawałków, jeśli ziemniaki są duże.
Krok 10:
Włóż ziemniaki do rękawa do mięsa (na mięso), zawiąż rękaw.
Krok 11:
Odwróć rękaw ziemniakami do dołu i połóż na blasze do pieczenia. Przygotuj się. Gotuj w 220 stopniach przez 20 minut, a następnie w 160 stopniach przez 1,5 godziny.
Krok 12:
Wytnij rękaw, aby zrobić skórkę na mięsie.
Krok 13:
Obierz cebulę, pokrój na połówki. Miejsce cięcia solą, pieprzem (mieszanką pieprzu i ziry), zanurz w oleju i połóż na blasze do pieczenia z kawałkami do dołu. Włóż blachę do pieczenia do piekarnika i gotuj przez kolejne 30 minut w 160 stopniach.
Krok 14:
Przygotuj pomidory i paprykę do podania — pokrój je ładnie.
Krok 15:
Połóż mięso i ziemniaki z cebulą na rozgrzanym naczyniu.
Krok 16:
Ładnie ułóż pomidory.
Krok 17:
I pieprz. Skrop naczynie sokiem z rękawa. Udekoruj zielenią.
Krok 18:
Podawaj danie do stołu. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
dodając sos sojowy do potrawy, warto wziąć pod uwagę, że ma dość słony smak. Zmniejsz całkowitą ilość soli, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Noga Barania - 318 kcal/100g