zapiekanka z twarogu z kaszy manny w piekarniku

zapiekanka z twarogu z kaszy manny na śniadanie jest smaczna i zdrowa. Zapiekanka z twarogu i semoliny zawsze będzie przydatna na twoim stole-można ją przygotować na śniadanie lub kolację. Możesz użyć zapiekanki z twarogu z semoliną jako deseru lub przekąski - jest to zarówno satysfakcjonujące, smaczne, jak i przyjemnie urozmaicające menu. Możesz podawać zapiekankę ze śmietaną, dżemem, skondensowanym mlekiem, dekorując świeżymi jagodami, orzechami, kandyzowanymi owocami, które nadal dodają witamin. Próbować. miłego picia herbaty!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 12 g
tłuszcze 37 % 15 g
węglowodany 34 % 14 g
238 kcal
IG: 7 / 57 / 36

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty według listy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli masz zwykły kruchy twaróg, musisz go przebić blenderem lub przetrzeć przez sito. Jeśli masz takie sery twarogowe jak mój, nie musisz nic robić-są gotowe do użycia. Zetrzyj twaróg widelcem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj duże jajko.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż łyżkę kwaśnej śmietany.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnym krokiem jest dodanie cukru, możesz wanilii.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj semolinę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    A następnie na kaszy-trochę proszku do pieczenia (łyżeczka bez zjeżdżalni). Dobrze wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Możesz opcjonalnie dodać dowolne jagody lub owoce. Wziąłem kilka plasterków jabłka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść formę w piekarniku o temperaturze 180 stopni na 25-30 minut lub w kuchence mikrofalowej na 10 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    To wszystko-zapiekanka z twarogu i semoliny jest gotowa! Schłodzić trochę i pokroić na porcje.

zapiekanka z twarogu z semoliny to szybki, pyszny i zdrowy deser. Przygotuj go częściej dla swojej rodziny, zwłaszcza jeśli masz małe dzieci. Rzeczywiście, według lekarzy wapń z pieczonego twarogu jest wchłaniany w znacznie większej ilości niż ze świeżego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal / 100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy