skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj i obierz ziemniaki, gotuj.
2. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie. Posiekaj kapustę dość cienko.
3. Na patelni rozgrzej olej roślinny, włóż do niego cebulę i smaż na złoty kolor.
4. Włóż kapustę na patelnię, gotuj wszystko razem prawie do miękkości. W procesie soli, można dodać czarny pieprz do smaku.
5. Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry o grubości 3-4 mm.
6. Rozbij jajka do miski, włóż sól i cukier, ubij.
7. Dodaj kefir do ubitych jajek, wymieszaj.
8. Przesiej mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
9. Dodaj mieszankę mąki do kefiru i jajek, wyrabiając ciasto. Okaże się jak gęsta śmietana.
10. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, wlej do niego połowę ciasta.
11. Włóż duszoną kapustę do formy, ziemniaki na wierzchu, a następnie posyp wszystko pokruszonym serem.
12. Wypełnij nadzienie pozostałym ciastem.
13. Umieść formę w piekarniku na 40 minut (w temperaturze 180 stopni Celsjusza). Ciasto stanie się ładne i rumiane.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal / 100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g