różowy łosoś pod futrem w piekarniku

bardzo smaczna ryba pod apetycznym futrem ze skórką serową. Różowy łosoś to nie tylko bardzo smaczna, ale także niezwykle zdrowa ryba, jest po prostu niezbędna w menu dla osób przestrzegających zdrowej diety. Jest cenny dzięki bogatej zawartości białka, która jest lekkostrawna i niskokaloryczna, ale różowy łosoś jest w stanie szybko i przez długi czas zaspokoić głód, co jest ważne dla osób zmagających się z nadwagą. Ponadto ta ryba jest również bardzo smaczna i niedroga, trudno ją zepsuć w przygotowaniu, więc polecam ugotować ją już dziś
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 13 g
tłuszcze 50 % 15 g
węglowodany 7 % 2 g
194 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    To wszystkie niezbędne składniki, które będą potrzebne do naszego Dania. Głównym tutaj jest oczywiście różowy łosoś-powinien być oczywiście świeży, przyjemny kolor, gęsty, bez żółtych śladów na skórze

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pierwszą rzeczą, którą zrobimy, jest nasza ryba - dokładnie umyj ją pod bieżącą wodą, osusz ręcznikami papierowymi, wykonaj podłużne nacięcie wzdłuż grzbietu i ostrożnie oddziel filet od kości. Następnie oddziel miąższ od skóry i płetw. Pozostałe kości żebrowe również ostrożnie usuwamy - nie są nam potrzebne

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Filety kroimy na porcje o grubości około 3-4 cm

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz zajmijmy się warzywami. Obierz cebulę, umyj pod bieżącą wodą i pokrój w cienkie półpierścienie

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Marchewki są również czyszczone, myte i trzy na grubej tarce. Cebula z marchewką doskonale komponuje się z rybą i doskonale ją uzupełnia

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotowany różowy łosoś wkładamy do naczynia do pieczenia - moja forma jest ceramiczna, nie smaruję jej niczym, być może twoja forma powinna być dodatkowo nasmarowana olejem roślinnym, aby spód się nie przykleił

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Trochę Solim

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Perchim. Zwykle używam świeżo zmielonego czarnego pieprzu, jest on znacznie bardziej aromatyczny. Świetnie sprawdzi się również biały pieprz lub mieszanka mielonej papryki lub specjalna mieszanka przypraw do ryb

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Polać sokiem z połowy cytryny

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż posiekane półpierścienie cebuli na wierzchu

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie startą marchewkę

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wymieszaj śmietanę z majonezem i posmaruj nasze futro. Lubię śmietanę z majonezem w parze, ale możesz użyć jednej rzeczy w zależności od preferencji smakowych-będzie również bardzo smaczna

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Trzy twardy ser na tarce i posyp nim wierzch. Każdy rodzaj twardego sera, który jest dostępny, będzie dla nas odpowiedni. Bardzo lubię pieczone rumiane Skórki serowe, więc od razu wkładam ser, jeśli wręcz przeciwnie, lubisz ser delikatny i rozciągliwy, posyp nim danie 10 minut przed końcem pieczenia - czasami robię to

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pieczemy rybę pod futrem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut-ryba gotuje się bardzo szybko, musimy upalić nasze warzywa

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy