skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To wszystkie niezbędne składniki, które będą potrzebne do naszego Dania. Głównym tutaj jest oczywiście różowy łosoś-powinien być oczywiście świeży, przyjemny kolor, gęsty, bez żółtych śladów na skórze
Krok 2:
Pierwszą rzeczą, którą zrobimy, jest nasza ryba - dokładnie umyj ją pod bieżącą wodą, osusz ręcznikami papierowymi, wykonaj podłużne nacięcie wzdłuż grzbietu i ostrożnie oddziel filet od kości. Następnie oddziel miąższ od skóry i płetw. Pozostałe kości żebrowe również ostrożnie usuwamy - nie są nam potrzebne
Krok 3:
Filety kroimy na porcje o grubości około 3-4 cm
Krok 4:
Teraz zajmijmy się warzywami. Obierz cebulę, umyj pod bieżącą wodą i pokrój w cienkie półpierścienie
Krok 5:
Marchewki są również czyszczone, myte i trzy na grubej tarce. Cebula z marchewką doskonale komponuje się z rybą i doskonale ją uzupełnia
Krok 6:
Przygotowany różowy łosoś wkładamy do naczynia do pieczenia - moja forma jest ceramiczna, nie smaruję jej niczym, być może twoja forma powinna być dodatkowo nasmarowana olejem roślinnym, aby spód się nie przykleił
Krok 7:
Trochę Solim
Krok 8:
Perchim. Zwykle używam świeżo zmielonego czarnego pieprzu, jest on znacznie bardziej aromatyczny. Świetnie sprawdzi się również biały pieprz lub mieszanka mielonej papryki lub specjalna mieszanka przypraw do ryb
Krok 9:
Polać sokiem z połowy cytryny
Krok 10:
Rozłóż posiekane półpierścienie cebuli na wierzchu
Krok 11:
Następnie startą marchewkę
Krok 12:
Wymieszaj śmietanę z majonezem i posmaruj nasze futro. Lubię śmietanę z majonezem w parze, ale możesz użyć jednej rzeczy w zależności od preferencji smakowych-będzie również bardzo smaczna
Krok 13:
Trzy twardy ser na tarce i posyp nim wierzch. Każdy rodzaj twardego sera, który jest dostępny, będzie dla nas odpowiedni. Bardzo lubię pieczone rumiane Skórki serowe, więc od razu wkładam ser, jeśli wręcz przeciwnie, lubisz ser delikatny i rozciągliwy, posyp nim danie 10 minut przed końcem pieczenia - czasami robię to
Krok 14:
Pieczemy rybę pod futrem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut-ryba gotuje się bardzo szybko, musimy upalić nasze warzywa
Krok 15:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g