Indyk z ananasem w piekarniku

Twoi goście będą zachwyceni delikatnością tego dania! Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, okazuje się niezbyt wysokokaloryczne, ponieważ sam indyk jest niskotłuszczowy, a nawet uważany jest za mięso dietetyczne. Ponadto przygotowanie nie zajmuje dużo czasu Wspaniałe danie: delikatne filety z indyka ze słodkimi, soczystymi ananasami wspaniale łączą się. Bardzo lubię mięso z indyka. Po pierwsze, jest naprawdę pyszny. Po drugie, jest absolutnie nietłusty, ale jednocześnie bardzo delikatny. Więc gotuję indyka dość często. Jednym z ich przepisów i chcę się dzisiaj podzielić. Smak okazuje się po prostu magiczny:) uwierz mi na słowo.
JulekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 83 % 10 g
57 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc na początek pokrój filet z indyka na porcje. Gotowałem odpowiednio dla trzech i odciąłem trzy plastry o grubości około 1-1, 5 cm

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie kładziemy mięso na desce do krojenia (można przykryć folią spożywczą) i dobrze bijemy specjalnym młotkiem lub po prostu wałkiem do ciasta

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posolić powstałe kotlety z obu stron, posypać curry i mieloną papryką. Kotlety kładziemy na blasze do pieczenia natłuszczonej olejem roślinnym

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz lekko posmaruj mięso majonezem (można go łatwo zastąpić klasycznym jogurtem lub śmietaną, ale potem dodaj więcej mięsa). Rozłóż pierścienie ananasa na majonezie. Na każdy kotlet dostałem 2 krążki ananasa

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj ser na grubej tarce

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I posyp nim całe nasze danie

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz usuwamy całe to piękno w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni i pieczemy przez pół godziny. Ponieważ mięso jest dobrze ubite, ten czas wystarczy na gotowanie, ale na pewno nie będzie miał czasu na wyschnięcie. Lepiej jest zamknąć blachę do pieczenia folią na początku gotowania, w przeciwnym razie ser szybko wyschnie. Ale w ostatnich 5 minutach pieczenia usuń folię, aby ser stał się złoty

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Danie okazuje się bardzo piękne, słoneczne, delikatne i smaczne

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Możesz ozdobić go dowolnymi warzywami i ziołami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy