skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Więc na początek pokrój filet z indyka na porcje. Gotowałem odpowiednio dla trzech i odciąłem trzy plastry o grubości około 1-1, 5 cm
Krok 3:
Następnie kładziemy mięso na desce do krojenia (można przykryć folią spożywczą) i dobrze bijemy specjalnym młotkiem lub po prostu wałkiem do ciasta
Krok 4:
Posolić powstałe kotlety z obu stron, posypać curry i mieloną papryką. Kotlety kładziemy na blasze do pieczenia natłuszczonej olejem roślinnym
Krok 5:
Teraz lekko posmaruj mięso majonezem (można go łatwo zastąpić klasycznym jogurtem lub śmietaną, ale potem dodaj więcej mięsa). Rozłóż pierścienie ananasa na majonezie. Na każdy kotlet dostałem 2 krążki ananasa
Krok 6:
Zetrzyj ser na grubej tarce
Krok 7:
I posyp nim całe nasze danie
Krok 8:
Teraz usuwamy całe to piękno w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni i pieczemy przez pół godziny. Ponieważ mięso jest dobrze ubite, ten czas wystarczy na gotowanie, ale na pewno nie będzie miał czasu na wyschnięcie. Lepiej jest zamknąć blachę do pieczenia folią na początku gotowania, w przeciwnym razie ser szybko wyschnie. Ale w ostatnich 5 minutach pieczenia usuń folię, aby ser stał się złoty
Krok 9:
Danie okazuje się bardzo piękne, słoneczne, delikatne i smaczne
Krok 10:
Możesz ozdobić go dowolnymi warzywami i ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g