skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić makrelę w kwaśnej śmietanie w piekarniku? Aby przygotować, weź produkty z listy.
Krok 2:
Rozmrozić makrelę, lepiej nie całkowicie-ryba jest bardzo miękka i tłusta, więc aby zachować integralność, lepiej jest ciąć tusze w lekko zamrożonej formie. Wypatrosz rybę. odetnij głowę, ogon i płetwy. Wykonaj nacięcie wzdłużne wzdłuż grzbietu - będzie to rodzaj "kieszeni".
Krok 3:
Sól ryby, pieprz ze wszystkich stron.
Krok 4:
Przygotowaną rybę ułożyć na arkuszu folii, polać sokiem z cytryny. Pokrój połowę dużej cebuli na cienkie półpierścienie.
Krok 5:
W brzuchu i kieszeni z tyłu włóż przygotowaną cebulę i łyżkę gęstej śmietany.
Krok 6:
Przykryj wszystkie ryby kwaśną śmietaną ze wszystkich stron.
Krok 7:
Zawiń makrelę w wolną kopertę, włóż do formy i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut (możesz najpierw przez 10 minut - w temperaturze 200 stopni, a następnie obniż ją do 160).
Krok 8:
Następnie wyjmij makrelę z piekarnika, ostrożnie rozwiń kopertę, jeśli chcesz się zrumienić, a następnie umieść na kolejne 10 minut pod grillem lub konwekcją.
Krok 9:
Oto taka apetyczna makrela, pieczona ze śmietaną w piekarniku, mamy. Jest bardzo smaczny zarówno na ciepło, jak i schłodzony.
świetny przepis na makrelę w śmietanie pieczonej w piekarniku. Makrela zapiekana ze śmietaną może być podawana zarówno z dodatkiem, jak i samodzielnie.
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g