skład / składniki
metoda gotowania
1. Gotuj ryż do połowy ugotowany.
2. Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
3. Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj w osobnych pojemnikach.
4. Pokrój grzyby na małe kawałki.
5. Na patelni rozgrzej olej roślinny, włóż do niego cebulę, smaż przez kilka minut, a następnie dodaj marchewki. Smaż je razem przez 5 minut.
6. Umieść grzyby, trzymaj je w ogniu przez 8 minut. Dodaj jedną trzecią czosnku i po 2 minutach zdejmij patelnię z ognia.
7. Wymieszaj smażone grzyby i warzywa z ryżem. Dodaj sos sojowy, pieprz, ulubione przyprawy, w razie potrzeby dodaj sól. Nadzienie jest gotowe.
8. Pocieramy kurczaka pozostałym czosnkiem, solą, przyprawami, miodem ze wszystkich stron.
9. Faszerujemy przygotowanym nadzieniem, szyjemy.
10. Włóż kurczaka do rękawa, a następnie do formy i wyślij do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 1 godzinę.
11. Po godzinie pokrój rękaw i Otwórz, aby kurczak był dobrze zrumieniony. Gotuj przez kolejne pół godziny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g