skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapki z jajkiem saury w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Wcześniej ugotuj i ostudź jajka. Lepiej jest wziąć naturalne konserwy, bez dodatków w postaci sosu pomidorowego i oleju. Jeśli są tylko takie, nie używaj majonezu.
Krok 2:
Pokrój cebulę na mniejsze kawałki, jeśli to możliwe. Lub zetrzyj.
Krok 3:
Otwórz słoik, spuść płyn. Rozgnieć rybę widelcem do stanu pasztetu.
Krok 4:
Dodaj cebulę do ryby, wymieszaj.
Krok 5:
Obierz jajka. Zetrzyj na grubej tarce. Możesz je drobno posiekać nożem lub rozgnieść widelcem jak rybę. Wymieszać.
Krok 6:
Dodaj majonez. Wymieszać.
Krok 7:
Zetrzyj ser. na dużych lub małych-nie ma znaczenia, to nie ma znaczenia.
Krok 8:
Ostrożnie za pomocą dużej łyżki rozprowadź nadzienie na kromkach chleba. Połóż je na blasze do pieczenia. Blachę do pieczenia można posmarować olejem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Mam matę teflonową.
Krok 9:
Posyp każdą kanapkę startym serem.
Krok 10:
Piecz kanapki w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 15 minut. Podawaj na gorąco.
naprawdę podobały nam się takie gorące kanapki! Obfite, z chrupiącym chlebem i roztopionym serem na wierzchu, bardzo smaczne! Są przygotowywane raz lub dwa, również szybko i spożywane. Są dobre zarówno na gorąco, jak i na zimno.
do nadzienia można dodać drobno posiekane warzywa-koperek, pietruszkę. Cebulę można zastąpić zieloną.
nie trzeba brać bochenka jako chleba-odpowiednie są zarówno tosty, jak i pszenica, Nie wiem, jak to się stanie z żytem.
jeśli w ogóle nie ma czasu na gotowanie lub nie ma piekarnika, usmaż kawałki chleba na patelni i połóż nadzienie na gotowych tostach. Wtedy nie trzeba posypywać serem. I możesz posypać i trzymać kanapki na patelni pod pokrywką, aż się rozpuści.
pyszne będzie dodanie pomidora. Należy go pokroić w plasterki i położyć na nadzieniu przed serem.
konserwy rybne mogą być dowolne-odpowiednie są zarówno sardynki, jak i różowy łosoś.
jeśli masz jakieś nadzienie, Dodaj do niego gotowane pokrojone ziemniaki-otrzymasz sałatkę.
wstrząśnij puszką przed zakupem. Im więcej płynu, tym mniej ryb.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g