kanapki z jajkiem saury w piekarniku

szybka i pyszna przekąska z chleba i ryb w puszkach! Gorące kanapki to świetny pomysł na śniadanie, szybką przekąskę, a nawet świąteczny posiłek. Zawsze pomogą, gdy trzeba szybko nakarmić dużą liczbę osób. Produkty do ich przygotowania znajdują się w każdej lodówce.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 12 g
tłuszcze 31 % 11 g
węglowodany 34 % 12 g
193 kcal
IG: 18 / 0 / 82

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kanapki z jajkiem saury w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Wcześniej ugotuj i ostudź jajka. Lepiej jest wziąć naturalne konserwy, bez dodatków w postaci sosu pomidorowego i oleju. Jeśli są tylko takie, nie używaj majonezu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę na mniejsze kawałki, jeśli to możliwe. Lub zetrzyj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Otwórz słoik, spuść płyn. Rozgnieć rybę widelcem do stanu pasztetu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj cebulę do ryby, wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz jajka. Zetrzyj na grubej tarce. Możesz je drobno posiekać nożem lub rozgnieść widelcem jak rybę. Wymieszać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj majonez. Wymieszać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zetrzyj ser. na dużych lub małych-nie ma znaczenia, to nie ma znaczenia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ostrożnie za pomocą dużej łyżki rozprowadź nadzienie na kromkach chleba. Połóż je na blasze do pieczenia. Blachę do pieczenia można posmarować olejem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Mam matę teflonową.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp każdą kanapkę startym serem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piecz kanapki w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 15 minut. Podawaj na gorąco.

naprawdę podobały nam się takie gorące kanapki! Obfite, z chrupiącym chlebem i roztopionym serem na wierzchu, bardzo smaczne! Są przygotowywane raz lub dwa, również szybko i spożywane. Są dobre zarówno na gorąco, jak i na zimno.
do nadzienia można dodać drobno posiekane warzywa-koperek, pietruszkę. Cebulę można zastąpić zieloną.
nie trzeba brać bochenka jako chleba-odpowiednie są zarówno tosty, jak i pszenica, Nie wiem, jak to się stanie z żytem.
jeśli w ogóle nie ma czasu na gotowanie lub nie ma piekarnika, usmaż kawałki chleba na patelni i połóż nadzienie na gotowych tostach. Wtedy nie trzeba posypywać serem. I możesz posypać i trzymać kanapki na patelni pod pokrywką, aż się rozpuści.
pyszne będzie dodanie pomidora. Należy go pokroić w plasterki i położyć na nadzieniu przed serem.
konserwy rybne mogą być dowolne-odpowiednie są zarówno sardynki, jak i różowy łosoś.
jeśli masz jakieś nadzienie, Dodaj do niego gotowane pokrojone ziemniaki-otrzymasz sałatkę.

wstrząśnij puszką przed zakupem. Im więcej płynu, tym mniej ryb.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Saura konserwowa - 88   kcal/100g

Podobne przepisy