skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gorące kanapki z pieczarkami i serem w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do robienia kanapek możesz użyć dowolnego rodzaju chleba według własnego gustu. Może być zarówno biały, jak i ciemny. Grzyby mogą być również dowolne. Mam świeże pieczarki.
Krok 2:
Drobno posiekaj obraną cebulę, umyte grzyby i boczek. Używam surowego boczku wędzonego. Jest bardzo aromatyczny. W razie potrzeby nie można go dodać. Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię i smaż posiekaną cebulę przez minutę. Następnie dodaj grzyby i boczek na patelnię. Mieszaj i smaż wszystko razem przez 4-5 minut. W razie potrzeby możesz dodać trochę soli, ale pamiętaj, że boczek jest słony.
Krok 3:
Schłodzić gotowe nadzienie grzybowe i dodać do niego twardy ser, starty na tarce.
Krok 4:
Nasmaruj blachę do pieczenia odrobiną oleju roślinnego. Na kromkach chleba równomiernie rozprowadź przygotowane nadzienie i ułóż na blasze do pieczenia. Każda kromka chleba od dołu jest namoczona w oleju i głupio upieczona podczas pieczenia. W rezultacie okazuje się, że kanapki będą na tostach z chrupiącą skórką.
Krok 5:
Piecz kanapki przez 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wyjmij gotowe kanapki z piekarnika, przenieś na talerz i podawaj. Podczas pieczenia ser całkowicie się stopił. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g