gorące kanapki z pieczarkami i serem w piekarniku

proste, smaczne i satysfakcjonujące, w pośpiechu, dla całej rodziny! Gorące kanapki z pieczarkami i serem w piekarniku to świetna przekąska w ciągu dnia. Można je zabrać ze sobą do pracy lub szybko przygotować jako obfite śniadanie! Spróbuj!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 23 % 7 g
węglowodany 55 % 17 g
176 kcal
IG: 12 / 88 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić gorące kanapki z pieczarkami i serem w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do robienia kanapek możesz użyć dowolnego rodzaju chleba według własnego gustu. Może być zarówno biały, jak i ciemny. Grzyby mogą być również dowolne. Mam świeże pieczarki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj obraną cebulę, umyte grzyby i boczek. Używam surowego boczku wędzonego. Jest bardzo aromatyczny. W razie potrzeby nie można go dodać. Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię i smaż posiekaną cebulę przez minutę. Następnie dodaj grzyby i boczek na patelnię. Mieszaj i smaż wszystko razem przez 4-5 minut. W razie potrzeby możesz dodać trochę soli, ale pamiętaj, że boczek jest słony.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Schłodzić gotowe nadzienie grzybowe i dodać do niego twardy ser, starty na tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasmaruj blachę do pieczenia odrobiną oleju roślinnego. Na kromkach chleba równomiernie rozprowadź przygotowane nadzienie i ułóż na blasze do pieczenia. Każda kromka chleba od dołu jest namoczona w oleju i głupio upieczona podczas pieczenia. W rezultacie okazuje się, że kanapki będą na tostach z chrupiącą skórką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Piecz kanapki przez 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wyjmij gotowe kanapki z piekarnika, przenieś na talerz i podawaj. Podczas pieczenia ser całkowicie się stopił. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi. 

kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy