skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę i marchewkę. Pokrój cebulę w półpierścienie i zetrzyj marchewki na grubej tarce. Wrzuć cebulę z marchewką.
2. W małym naczyniu umieść cukier, mieloną kolendrę i czarny pieprz. Wymieszać.
3. Pokrój rybę na duże kawałki (tuszę na 2-3 części) i natrzyj mieszanką przypraw z poprzedniego kroku.
4. Umyj i pokrój pomidora w pierścienie lub półpierścienie, jeśli masz jednego dużego pomidora.
5. Pokrój cytrynę w pół-pierścienie i włóż plasterek cytryny do każdego kawałka ryby. Jeśli ogon ryby-wytnij go, aby zmieściła się cytryna.
6. W naczyniu do pieczenia ułóż cebulę i marchewkę równą warstwą. Połóż plastry pomidora na obwodzie i rybę na środku poduszki warzywnej.
7. Zetrzyj ser na grubej tarce, drobno posiekaj warzywa. Przykryj rybę serem, a na wierzchu ziołami. Owinąć formę folią.
8. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na 45-50 minut. Podawaj z ziemniakami lub jako samodzielne danie.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal / 100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal/100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g