morszczuk pieczony w piekarniku z warzywami

Oszałamiająca ryba na poduszce warzywnej. Plus pod serem. Wszyscy pokochają! Taka ryba nie tylko pokocha wszystkich, ale poprosi o dodatek. Lekkość, jak mówiliśmy w dzieciństwie, i smakowitość, jak mówią dzieci w dzisiejszych czasach.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 11 g
tłuszcze 18 % 3 g
węglowodany 18 % 3 g
83 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Obierz cebulę i marchewkę. Pokrój cebulę w półpierścienie i zetrzyj marchewki na grubej tarce. Wrzuć cebulę z marchewką.
2. W małym naczyniu umieść cukier, mieloną kolendrę i czarny pieprz. Wymieszać.
3. Pokrój rybę na duże kawałki (tuszę na 2-3 części) i natrzyj mieszanką przypraw z poprzedniego kroku.
4. Umyj i pokrój pomidora w pierścienie lub półpierścienie, jeśli masz jednego dużego pomidora.
5. Pokrój cytrynę w pół-pierścienie i włóż plasterek cytryny do każdego kawałka ryby. Jeśli ogon ryby-wytnij go, aby zmieściła się cytryna.
6. W naczyniu do pieczenia ułóż cebulę i marchewkę równą warstwą. Połóż plastry pomidora na obwodzie i rybę na środku poduszki warzywnej.
7. Zetrzyj ser na grubej tarce, drobno posiekaj warzywa. Przykryj rybę serem, a na wierzchu ziołami. Owinąć formę folią.
8. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na 45-50 minut. Podawaj z ziemniakami lub jako samodzielne danie.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Morszczuk pieczony - 105   kcal/100g
  • Morszczuk gotowany - 95   kcal/100g
  • Morszczuk świeży - 86   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy