skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec kaczkę w rękawie z nadziewanymi ziemniakami? Przygotuj wskazane produkty. Lepiej jest wziąć świeżą kaczkę, wcześniej nie zamrożoną. Z przypraw możesz wziąć dowolne według własnego gustu. Możesz również przygotować marynatę dla kaczki, która jest bardziej do smaku. Im większa waga kaczki,tym więcej ziemniaków i czasu gotowania zajmie. Staraj się wybierać ziemniaki nieskrobiowe. Przygotuj głębokie naczynie, naczynie do pieczenia i Rękaw.
Krok 2:
Aby ugotować faszerowaną kaczkę, należy ją odpowiednio wybrać: jej skóra powinna być cała, jasna, a mięso nie ciemne ani niebieskawe. Jeśli są resztki piór, należy je usunąć. Odetnij nadmiar tłuszczu, gruczoły łojowe, nadmiar skóry. Dobrze opłucz ptaka pod bieżącą wodą i osusz.
Krok 3:
Obierz czosnek i przepuść przez prasę. Połącz zmielony czosnek, łyżeczkę soli i pieprz. Przetrzyj całą kaczkę przygotowaną mieszanką, dokładnie wcierając ją w skórę ptaka.
Krok 4:
Wymieszaj śmietanę i majonez i przetrzyj całą kaczkę tą mieszanką. Włóż kaczkę do głębokiego naczynia, przykryj i wstaw do lodówki, aby marynować przez co najmniej 3 godziny, jeśli to możliwe, a następnie przez dłuższy czas.
Krok 5:
Umyj i obierz ziemniaki. Pokrój na duże kawałki. Jeśli ziemniaki są małe, nie możesz ich pokroić. W głębokiej misce wymieszaj pokrojone ziemniaki z solą i czarnym pieprzem. Włącz rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Krok 6:
Napełnij marynowaną kaczkę pokrojonymi ziemniakami. Jeśli ziemniaki nie pasują, możesz umieścić je tuż obok kaczki.
Krok 7:
Umieść przygotowaną kaczkę z ziemniakami w rękawie do pieczenia, zawiąż ją lub Zamknij klipsami. Zrób kilka nakłuć wykałaczką, aby para mogła uciec. Połóż kaczkę z głębokie naczynie do pieczenia lub blachę do pieczenia, na wypadek wycieku tłuszczu. Włóż patelnię z kaczką do nagrzanego piekarnika na 2 godziny. Czas i temperatura są podane w przybliżeniu-skup się na swojej technice.
Krok 8:
Gotową kaczkę pozostaw na 20-30 minut w piekarniku, a następnie przenieś z rękawa na talerz. Podawaj kaczkę na ciepło lub na ciepło, odcinając porcje i układając ziemniaki na każdym talerzu. Smacznego!
kaczka z ziemniakami okazała się bardzo smaczna. Chociaż moja kaczka zarumieniła się na "doskonałe", nie zaszkodziło jej być bardzo apetycznym i soczystym. W ciągu dwóch godzin faszerowana kaczka była bardzo dobrze ugotowana-mięso było miękkie i soczyste. Ziemniaki podczas gotowania były również pieczone, nasycone wszystkimi smakami i sokami marynowanego ptaka. Nie rozpadł się i zachował swój kształt. Ale nakładając go na każdą płytkę, musisz uważać, aby ta forma również została zachowana.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g