skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić grzbiety dorsza w piekarniku? Weź produkty według listy.
Krok 2:
Pokrój grzbiet dorsza na porcje, sól, pieprz.
Krok 3:
Połóż folię na dnie naczynia do pieczenia, wlej trochę oleju i umieść cebulę pokrojoną w półpierścienie.
Krok 4:
Połóż kawałki dorsza na cebuli.
Krok 5:
Rozłóż warstwę pomidora pokrojonego w połówki.
Krok 6:
Napełnij wszystko gęstą śmietaną. Sól, pieprz na wierzchu, dodaj gałązkę tymianku.
Krok 7:
Piecz rybę w 180 stopniach przez około pół godziny.
grzbiety dorsza w piekarniku to proste i smaczne danie obiadowe. Można go przygotować z dodatkami lub bez, podawać po prostu ze świeżym chlebem, aby można je było zanurzyć w powstałym pysznym sosie.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zsiadło?"
weź pod uwagę, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób,
przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g