stek z łososia w folii w piekarniku

przepis na pieczony stek z łososia w folii w piekarniku. Stek z łososia w folii w piekarniku to bardzo smaczne i zdrowe danie. Może być używany jako świąteczny lub obiadowy posiłek lub przygotowany na romantyczną kolację. W każdym razie będzie to właściwe. Jako dodatek podaje się zwykle świeże warzywa i kawałki warzyw lub sałatki ze świeżych warzyw, można ozdobić danie pięknymi kawałkami warzyw lub marynat grzybowych i marynat.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 18 g
tłuszcze 36 % 10 g
węglowodany 0 % 0 g
169 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec stek z łososia w folii w piekarniku? Aby ugotować steki z łososia w folii w piekarniku, weź świeże steki z czerwonej ryby, oliwę z oliwek, cytrynę (będziesz potrzebować soku i klina w każdej kopercie), sól, mieszankę papryki i pikantne zioła, w tym przypadku jest to mieszanka włoskich ziół.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Steki z łososia do przetwarzania lepiej wziąć niezupełnie rozmrożone (w przypadku, gdy używasz mrożonych ryb), aby ułatwić pracę. Obierz steki z łusek, jeśli nie są obrane jak moje, dobrze spłucz i osusz ręcznikiem papierowym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Możesz marynować bezpośrednio na folii lub osobno, jak chcesz. Ułóż każdy stek na arkuszu folii i polej ze wszystkich stron sokiem z cytryny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól, pieprz, dodaj mieszankę pikantnych ziół i dobrze wetrzyj kompozycję w mięso, starając się delikatnie pracować, nie naciskaj na rybę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Polej steki oliwą lub innym olejem roślinnym, połóż plasterek cytryny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zawiń każdy stek w folię kopertą i piecz w 180 stopniach przez około pół godziny. Po wskazanym czasie wyjmij steki z piekarnika i natychmiast podawaj bezpośrednio w folii, umieszczając porcje na talerzach, możesz rozwinąć koperty, możesz zostawić je zamknięte, jeśli chcesz utrzymać ciepło.

pieczenie steków z łososia w folii w piekarniku to przyjemność. Nie wymaga to szczególnych kłopotów-ryba jest łatwa w obróbce, a zbyt wyszukane przygotowania będą zbędne, ponieważ zawsze konieczne jest zachowanie własnego niepowtarzalnego aromatu i smaku łososia. Ta ryba jest dobra sama w sobie-dodaj trochę soli i soku z cytryny, zawiń i upiecz-polizasz palce! a jeśli dodasz trochę przypraw i oleju, aby zachować soczystość, to jeszcze więcej! Więc przynajmniej czasami gotuj w domu, zawsze jest zdrowszy, smacznego!

jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Stek z łososia - 142   kcal/100g

Podobne przepisy