skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec stek z łososia w folii w piekarniku? Aby ugotować steki z łososia w folii w piekarniku, weź świeże steki z czerwonej ryby, oliwę z oliwek, cytrynę (będziesz potrzebować soku i klina w każdej kopercie), sól, mieszankę papryki i pikantne zioła, w tym przypadku jest to mieszanka włoskich ziół.
Krok 2:
Steki z łososia do przetwarzania lepiej wziąć niezupełnie rozmrożone (w przypadku, gdy używasz mrożonych ryb), aby ułatwić pracę. Obierz steki z łusek, jeśli nie są obrane jak moje, dobrze spłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
Krok 3:
Możesz marynować bezpośrednio na folii lub osobno, jak chcesz. Ułóż każdy stek na arkuszu folii i polej ze wszystkich stron sokiem z cytryny.
Krok 4:
Sól, pieprz, dodaj mieszankę pikantnych ziół i dobrze wetrzyj kompozycję w mięso, starając się delikatnie pracować, nie naciskaj na rybę.
Krok 5:
Polej steki oliwą lub innym olejem roślinnym, połóż plasterek cytryny.
Krok 6:
Zawiń każdy stek w folię kopertą i piecz w 180 stopniach przez około pół godziny. Po wskazanym czasie wyjmij steki z piekarnika i natychmiast podawaj bezpośrednio w folii, umieszczając porcje na talerzach, możesz rozwinąć koperty, możesz zostawić je zamknięte, jeśli chcesz utrzymać ciepło.
pieczenie steków z łososia w folii w piekarniku to przyjemność. Nie wymaga to szczególnych kłopotów-ryba jest łatwa w obróbce, a zbyt wyszukane przygotowania będą zbędne, ponieważ zawsze konieczne jest zachowanie własnego niepowtarzalnego aromatu i smaku łososia. Ta ryba jest dobra sama w sobie-dodaj trochę soli i soku z cytryny, zawiń i upiecz-polizasz palce! a jeśli dodasz trochę przypraw i oleju, aby zachować soczystość, to jeszcze więcej! Więc przynajmniej czasami gotuj w domu, zawsze jest zdrowszy, smacznego!
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Stek z łososia - 142 kcal/100g