skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kotlety z indyka z serem w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wybierz schłodzony filet z indyka, który nie został zamrożony. Mięso po rozmrożeniu straci soki i będzie suche po ugotowaniu.
Krok 2:
Pokrój filet z indyka na porcje i ubij trochę młotkiem kuchennym. Mięso jest bardzo delikatne. Aby zapobiec rozdarciu podczas ubijania, przykryj kawałki arkuszem folii spożywczej. Ubite mięso posyp trochę solą i przyprawami. Pamiętaj jednak, że sól będzie nadal w majonezie i sosie sojowym.
Krok 3:
Wlej bułkę tartą do osobnej miski i zwiń w nich każdy ubity kawałek mięsa.
Krok 4:
Do pieczenia przygotuj dowolną żaroodporną formę. Może być metalowy, szklany lub ceramiczny, jak mój. Posmaruj spód i boki formy olejem roślinnym i ułóż kawałki indyka w panierce.
Krok 5:
W osobnej misce zetrzyj ser i dodaj do niego majonez, musztardę i sos sojowy.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 7:
Rozłóż ubite mięso na całej powierzchni powstałą masą serową. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 25 do 35 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 8:
Podczas pieczenia ser całkowicie się stopi i zrumieni. Wyjmij formę z piekarnika i podawaj.
Krok 9:
Kotlety można uzupełnić przystawką z tłuczonych ziemniaków i świeżych warzyw. Smacznego!
indyka można zastąpić kurczakiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g