skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować pyszne ciasta z nadzieniem z ziemniaków i mięsa mielonego, które bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na ich smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania bujnych i pachnących ciast.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź miskę objętościową i wlej do niej sto dwadzieścia pięć mililitrów ciepłej przegotowanej wody, a następnie wlej do niej jedną trzecią łyżeczki soli i wymieszaj, a następnie wlej sto dwadzieścia pięć mililitrów oleju roślinnego do miski.
Krok 3:
Dodaj sto dwadzieścia pięć gramów stopionej margaryny lub masła do wspólnej miski.
Krok 4:
Weź drobne sito i przesiej Części do miski z płynną bazą pięćset gramów mąki pszennej najwyższej jakości, a następnie wlej do niej jedną łyżeczkę proszku do pieczenia.
Krok 5:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce ze sobą i zagniataj ciasto szpatułką do wymaganej konsystencji, a następnie dokładnie zagniataj ciasto w misce rękami, aż będzie gładkie, około pięciu minut.
Krok 6:
Zagniecione ciasto zbierz w grudkę i włóż do celofanowej torby na trzydzieści minut.
Krok 7:
Aby przygotować nadzienie, drobno posiekaj jedną główkę cebuli i włóż ją do głębokiej miski, a następnie dodaj do miski do smaku mieszankę czarnej i czerwonej papryki, chmielu-suneli, kolendry, kurkumy, soli i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 8:
Włóż dwieście pięćdziesiąt gramów gotowanego mięsa mielonego do miski z cebulą i przyprawami i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 9:
Pokrój trzysta gramów wcześniej obranych ziemniaków w drobną kostkę i włóż je do wspólnej miski, a następnie ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 10:
Dodaj suszoną natkę pietruszki, bazylię, koperek do miski z przygotowanym nadzieniem do smaku, a następnie ponownie wymieszaj wszystkie składniki i pozwól nadzieniu trochę zaparzyć.
Krok 11:
Po upływie czasu rozłóż ciasto na stole i ugniataj, a następnie uformuj i podziel ciasto na dwanaście kawałków o wymaganej wielkości.
Krok 12:
Z każdego kawałka ciasta na przemian zwiń ciasną gładką bułkę, którą następnie rozłóż na stole.
Krok 13:
Ugniataj każdą bułkę do ciasta o wymaganym rozmiarze i rozłóż na nich jedną łyżkę przygotowanego nadzienia.
Krok 14:
Zbierz i dobrze uformuj krawędzie ciast z nadzieniem, a następnie uformuj placki z otworem w środku i rozłóż je na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia.
Krok 15:
Włóż niewielką ilość masła do każdego uformowanego ciasta, a następnie posmaruj je ubitym jajkiem kurzym i umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do stu osiemdziesięciu stopni.
Krok 16:
Piecz placki w piekarniku przez dwadzieścia pięć do trzydziestu minut, aż będą całkowicie ugotowane.
Krok 17:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
gdy górna warstwa pieczenia jest lekko zrumieniona, sprawdź gotowość: przebij drewnianym szpikulcem w kilku miejscach, jeśli szpikulec wyjdzie suchy, formę (lub blachę do pieczenia) można wyjąć z piekarnika.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
bardzo prosty przepis na pyszne pieczenie pasztecików mięsnych z ziemniakami w piekarniku! Bujne, aromatyczne i bardzo satysfakcjonujące placki z mielonym mięsem i ziemniakami są niezwykle łatwe do przygotowania, szybko zapewniają uczucie sytości i są dostępne dla każdej gospodyni domowej. Ciasto do przygotowania tych delikatnych ciast należy ugniatać ściśle według przepisu, aby po upieczeniu w piekarniku stały się bujne i przewiewne. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g