paszteciki z mięsem mielonym i ziemniakami w piekarniku

Niezwykle prosty i niedrogi przepis dla każdej gospodyni domowej! Dość szybkie w przygotowaniu bujne i pachnące placki z nadzieniem z mielonego mięsa z ziemniakami, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem i pokochają wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 42 % 22 g
węglowodany 46 % 24 g
311 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak gotować pyszne ciasta z nadzieniem z ziemniaków i mięsa mielonego, które bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na ich smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania bujnych i pachnących ciast.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto, weź miskę objętościową i wlej do niej sto dwadzieścia pięć mililitrów ciepłej przegotowanej wody, a następnie wlej do niej jedną trzecią łyżeczki soli i wymieszaj, a następnie wlej sto dwadzieścia pięć mililitrów oleju roślinnego do miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sto dwadzieścia pięć gramów stopionej margaryny lub masła do wspólnej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź drobne sito i przesiej Części do miski z płynną bazą pięćset gramów mąki pszennej najwyższej jakości, a następnie wlej do niej jedną łyżeczkę proszku do pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce ze sobą i zagniataj ciasto szpatułką do wymaganej konsystencji, a następnie dokładnie zagniataj ciasto w misce rękami, aż będzie gładkie, około pięciu minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zagniecione ciasto zbierz w grudkę i włóż do celofanowej torby na trzydzieści minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Aby przygotować nadzienie, drobno posiekaj jedną główkę cebuli i włóż ją do głębokiej miski, a następnie dodaj do miski do smaku mieszankę czarnej i czerwonej papryki, chmielu-suneli, kolendry, kurkumy, soli i wymieszaj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż dwieście pięćdziesiąt gramów gotowanego mięsa mielonego do miski z cebulą i przyprawami i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój trzysta gramów wcześniej obranych ziemniaków w drobną kostkę i włóż je do wspólnej miski, a następnie ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj suszoną natkę pietruszki, bazylię, koperek do miski z przygotowanym nadzieniem do smaku, a następnie ponownie wymieszaj wszystkie składniki i pozwól nadzieniu trochę zaparzyć.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po upływie czasu rozłóż ciasto na stole i ugniataj, a następnie uformuj i podziel ciasto na dwanaście kawałków o wymaganej wielkości.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Z każdego kawałka ciasta na przemian zwiń ciasną gładką bułkę, którą następnie rozłóż na stole.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ugniataj każdą bułkę do ciasta o wymaganym rozmiarze i rozłóż na nich jedną łyżkę przygotowanego nadzienia.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zbierz i dobrze uformuj krawędzie ciast z nadzieniem, a następnie uformuj placki z otworem w środku i rozłóż je na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Włóż niewielką ilość masła do każdego uformowanego ciasta, a następnie posmaruj je ubitym jajkiem kurzym i umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do stu osiemdziesięciu stopni.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Piecz placki w piekarniku przez dwadzieścia pięć do trzydziestu minut, aż będą całkowicie ugotowane.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

gdy górna warstwa pieczenia jest lekko zrumieniona, sprawdź gotowość: przebij drewnianym szpikulcem w kilku miejscach, jeśli szpikulec wyjdzie suchy, formę (lub blachę do pieczenia) można wyjąć z piekarnika. 

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

bardzo prosty przepis na pyszne pieczenie pasztecików mięsnych z ziemniakami w piekarniku! Bujne, aromatyczne i bardzo satysfakcjonujące placki z mielonym mięsem i ziemniakami są niezwykle łatwe do przygotowania, szybko zapewniają uczucie sytości i są dostępne dla każdej gospodyni domowej. Ciasto do przygotowania tych delikatnych ciast należy ugniatać ściśle według przepisu, aby po upieczeniu w piekarniku stały się bujne i przewiewne. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy