mięso sojowe w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
włącz piekarnik do podgrzania do 200 stopni, przygotuj składniki:
- mięso sojowe zalać wrzącą wodą przez kilka minut;
- pieczarki, paprykę umyć i pokroić;
- wszystko włożyć do naczynia do pieczenia, dodać masło, sos, sól i przyprawy, dokładnie wymieszać.
piecz przez 15 minut, wyjmij, wymieszaj. Piec jeszcze 15 minut. Wyłącz piekarnik i odstaw na 10 minut.
przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mięso sojowe - 296 kcal/100g
- Sos Teriyaki - 89 kcal/100g