mięso sojowe w piekarniku

pyszne i pożywne danie wegetariańskie! Ugotuj i posmakuj! Świetny przepis dla tych, którzy wolą pokarmy roślinne od zwierząt. Obfite, smaczne, pożywne danie, a nawet całkiem odpowiednie na świąteczny stół lub jako uczta dla gości.
NATUSIAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 14 g
tłuszcze 22 % 6 g
węglowodany 26 % 7 g
142 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

włącz piekarnik do podgrzania do 200 stopni, przygotuj składniki:

- mięso sojowe zalać wrzącą wodą przez kilka minut;
- pieczarki, paprykę umyć i pokroić;
- wszystko włożyć do naczynia do pieczenia, dodać masło, sos, sól i przyprawy, dokładnie wymieszać.

piecz przez 15 minut, wyjmij, wymieszaj. Piec jeszcze 15 minut. Wyłącz piekarnik i odstaw na 10 minut.

przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mięso sojowe - 296   kcal/100g
  • Sos Teriyaki - 89   kcal/100g

Podobne przepisy