proste soczyście z twarogu i kaszy manny w piekarniku

szybki przepis na kruche i aromatyczne wypieki! Unikalny przepis na przygotowanie soczystego ciasta kruchego z najdelikatniejszym nadzieniem twarogowym, który z pewnością przypadnie do gustu wielu i mile zaskoczy ich smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 10 g
tłuszcze 24 % 13 g
węglowodany 58 % 32 g
284 kcal
IG: 3 / 3 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania soczystych z najdelikatniejszym nadzieniem twarogowym.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić ciasto, rozbij jedno jajko kurze do dużej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól do miski z jajkiem do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej sto gramów cukru do miski i dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż sto gramów kwaśnej śmietany do miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż sto gramów zmiękczonego masła do miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przesiać do miski częściami trzysta pięćdziesiąt gramów mąki i wlać pół łyżeczki sody.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zagnieść ciasto w misce mikserem stojącym.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kontynuuj dokładne wyrabianie ciasta w misce rękami.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż ciasto do celofanowej torby i włóż do lodówki na trzydzieści minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Aby przygotować nadzienie, włóż trzysta pięćdziesiąt gramów twarogu do głębokiej miski.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj około osiemdziesięciu gramów kwaśnej śmietany do miski do twarogu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zmiel twaróg w misce za pomocą blendera, aż będzie gładki.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozbij i podziel jedno jajko kurze na białko z żółtkiem.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wlej pięćdziesiąt gramów cukru do miski z białkiem jaja.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Ubij cukier z białkiem jajka mikserem na puszystą gładką masę.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Ubite białko z cukrem rozprowadzamy w misce do twarogu, co doda blasku gotowanemu nadzieniu.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce łopatką.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Wlej jedną łyżkę kaszy manny do miski.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie i otrzymamy najdelikatniejsze nadzienie.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Podziel ciasto na dwie części i rozwałkuj każdą NA cienką tortillę o grubości około pięciu milimetrów.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Za pomocą odpowiedniego kształtu wycinamy puste miejsca,aby przygotować bardziej soczyste.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Rozłóż jedną łyżkę gotowanej masy twarogowej bliżej krawędzi każdego kawałka ciasta.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Przykryj wierzch wolną połową ciasta i lekko dociśnij.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Rozłóż Sochi na blasze wyłożonej pergaminem.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Posmaruj soczewicę ubitym żółtkiem i wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni, a następnie natychmiast Przełącz temperaturę piekarnika na sto osiemdziesiąt stopni i piecz soczewicę przez około trzydzieści pięć minut.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Po trzydziestu pięciu minutach rozłóż ugotowane soczewice na odpowiednim talerzu.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

kruche, pachnące i bardzo delikatne! Najbardziej rumiane i apetyczne-Soch z twarogiem. Niezrównane i nieskazitelnie smaczne! Idealne domowe wypieki na herbatę i kawę! Kruche ciasto tych soczystych dosłownie rozpływa się w ustach, a najdelikatniejsze kremowe nadzienie twarogowe sprawia, że są smaczniejsze niż jakiekolwiek ciasta. Przy tak doskonałym deserze gospodarstwa domowe zawsze zbierają się natychmiast przy rodzinnym stole, aby pochwalić gospodynię i szybko zjeść każdy ostatni kawałek!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy