skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania soczystych z najdelikatniejszym nadzieniem twarogowym.
Krok 2:
Aby zrobić ciasto, rozbij jedno jajko kurze do dużej miski.
Krok 3:
Dodaj sól do miski z jajkiem do smaku.
Krok 4:
Wlej sto gramów cukru do miski i dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego.
Krok 5:
Włóż sto gramów kwaśnej śmietany do miski.
Krok 6:
Włóż sto gramów zmiękczonego masła do miski.
Krok 7:
Wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 8:
Przesiać do miski częściami trzysta pięćdziesiąt gramów mąki i wlać pół łyżeczki sody.
Krok 9:
Zagnieść ciasto w misce mikserem stojącym.
Krok 10:
Kontynuuj dokładne wyrabianie ciasta w misce rękami.
Krok 11:
Włóż ciasto do celofanowej torby i włóż do lodówki na trzydzieści minut.
Krok 12:
Aby przygotować nadzienie, włóż trzysta pięćdziesiąt gramów twarogu do głębokiej miski.
Krok 13:
Dodaj około osiemdziesięciu gramów kwaśnej śmietany do miski do twarogu.
Krok 14:
Zmiel twaróg w misce za pomocą blendera, aż będzie gładki.
Krok 15:
Rozbij i podziel jedno jajko kurze na białko z żółtkiem.
Krok 16:
Wlej pięćdziesiąt gramów cukru do miski z białkiem jaja.
Krok 17:
Ubij cukier z białkiem jajka mikserem na puszystą gładką masę.
Krok 18:
Ubite białko z cukrem rozprowadzamy w misce do twarogu, co doda blasku gotowanemu nadzieniu.
Krok 19:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce łopatką.
Krok 20:
Wlej jedną łyżkę kaszy manny do miski.
Krok 21:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie i otrzymamy najdelikatniejsze nadzienie.
Krok 22:
Podziel ciasto na dwie części i rozwałkuj każdą NA cienką tortillę o grubości około pięciu milimetrów.
Krok 23:
Za pomocą odpowiedniego kształtu wycinamy puste miejsca,aby przygotować bardziej soczyste.
Krok 24:
Rozłóż jedną łyżkę gotowanej masy twarogowej bliżej krawędzi każdego kawałka ciasta.
Krok 25:
Przykryj wierzch wolną połową ciasta i lekko dociśnij.
Krok 26:
Rozłóż Sochi na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 27:
Posmaruj soczewicę ubitym żółtkiem i wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni, a następnie natychmiast Przełącz temperaturę piekarnika na sto osiemdziesiąt stopni i piecz soczewicę przez około trzydzieści pięć minut.
Krok 28:
Po trzydziestu pięciu minutach rozłóż ugotowane soczewice na odpowiednim talerzu.
Krok 29:
Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
kruche, pachnące i bardzo delikatne! Najbardziej rumiane i apetyczne-Soch z twarogiem. Niezrównane i nieskazitelnie smaczne! Idealne domowe wypieki na herbatę i kawę! Kruche ciasto tych soczystych dosłownie rozpływa się w ustach, a najdelikatniejsze kremowe nadzienie twarogowe sprawia, że są smaczniejsze niż jakiekolwiek ciasta. Przy tak doskonałym deserze gospodarstwa domowe zawsze zbierają się natychmiast przy rodzinnym stole, aby pochwalić gospodynię i szybko zjeść każdy ostatni kawałek!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g