pieczeń wieprzowa z mostka w piekarniku

Rolada wieprzowa to delikatne i smaczne danie na obiad lub ucztę! Rolada wieprzowa w piekarniku to świetne danie świąteczne. Na prawie każdą uroczystość świąteczną przygotowuję takie jedzenie jak Rolada wieprzowa. Zawsze idzie & quot;z hukiem & quot; u moich gości. Jeśli chcesz zaskoczyć wszystkich nowym wykwintnym przepisem kulinarnym, postępuj zgodnie z prostymi zaleceniami.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 13 g
tłuszcze 52 % 17 g
węglowodany 9 % 3 g
214 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

zaczynamy więc przygotowywać bułkę wieprzową od tego, że dobrze myjemy mostek i wykonujemy w nim małe nacięcie wzdłużne. Następnie wyjmujemy części mięsa ze środka nacięcia, pieprzymy nasze mięso, posypujemy kolendrą i wkładamy do lodówki na około półtorej godziny. Przepuszczamy wnętrze wieprzowiny przez maszynę do mięsa. Teraz umyte jabłko i suszone śliwki kroimy na małe kawałki i dodajemy całą tę masę do skręconego mięsa wraz z jajkiem kurzym. Następnie drobno posiekaj grzyby, usmaż i dodaj do wieprzowiny. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Teraz wyjmujemy mostek z lodówki, napełniamy go naszym mięsem mielonym i mocno zawiązujemy nicią. Teraz usuwamy rolkę wieprzową w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na około półtorej godziny. Po tym czasie wyjmujemy bułkę, schładzamy i podajemy do stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy