skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zaczynamy więc przygotowywać bułkę wieprzową od tego, że dobrze myjemy mostek i wykonujemy w nim małe nacięcie wzdłużne. Następnie wyjmujemy części mięsa ze środka nacięcia, pieprzymy nasze mięso, posypujemy kolendrą i wkładamy do lodówki na około półtorej godziny. Przepuszczamy wnętrze wieprzowiny przez maszynę do mięsa. Teraz umyte jabłko i suszone śliwki kroimy na małe kawałki i dodajemy całą tę masę do skręconego mięsa wraz z jajkiem kurzym. Następnie drobno posiekaj grzyby, usmaż i dodaj do wieprzowiny. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Teraz wyjmujemy mostek z lodówki, napełniamy go naszym mięsem mielonym i mocno zawiązujemy nicią. Teraz usuwamy rolkę wieprzową w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na około półtorej godziny. Po tym czasie wyjmujemy bułkę, schładzamy i podajemy do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g