pstrąg rzeczny w piekarniku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Pstrąg opłucz, oczyść i osusz. Ryby natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3:
Ułóż pstrąga na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia lub w naczyniu do pieczenia i podgrzej do 180°C na 35-40 minut. Aby ryba nie wyschła, możesz przykryć formę folią.
Krok 4:
SOS.
Krok 5:
Grubo posiekaj ogórki, czosnek i koperek.
Krok 6:
Dodaj jogurt.
Krok 7:
Ubij blenderem, aż będzie gładki.
Krok 8:
Dodaj musztardę i wymieszaj.
Krok 9:
Sos jest gotowy.
Krok 10:
Pokrój gotową rybę na porcje. Podawać z sosem.
musztardę można dodać do miski blendera i ubić razem z warzywami. Postanowiłem dodać po ubijaniu, aby zachować całe ziarna.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g