tartaletki z twarogiem i czerwoną rybą

w pośpiechu, nieporównywalnie smaczne, łatwe, na wakacje! Tartaletki z twarogiem i czerwoną rybą przygotujesz w 5 minut. Na świątecznym stole będą wyglądać bardzo imponująco. Zamiast tartaletek możesz użyć pięknie pokrojonych kawałków czarnego chleba, volovanów, frytek, pieczywa.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 11 g
tłuszcze 40 % 21 g
węglowodany 40 % 21 g
322 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić tartaletki z twarogiem i czerwoną rybą? Przygotuj jedzenie. Weź gotowe tartaletki, ale jeśli chcesz, możesz je upiec. Mam już pokrojoną rybę. Ser twarogowy bez dodatków. Moim zdaniem jako zieleń najlepiej nadaje się koperek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie umyj warzywa pod bieżącą zimną wodą, a następnie osusz ręcznikiem papierowym. Drobno posiekaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rybę, jeśli masz ją w całym kawałku, pokrój na cienkie talerze. Potrzebujemy 50 gramów. Pokrój talerze w paski, a następnie pokrój w małe kostki - im mniejsze, tym smaczniejsze.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś ser twarogowy do miski, dodaj posiekany koperek i posiekaną rybę. Dokładnie wymieszaj. Jeśli zauważysz, że masa jest bardzo gęsta, dodaj trochę ciężkiej śmietany, w przeciwnym razie będzie ciężko z nią pracować.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przenieś masę twarogową do worka do szprycowania.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sadzić ser twarogowy za pomocą worka do szprycowania w tartaletce. Można to zrobić tylko łyżką, ale z torby okaże się piękniejsza. Wypełnij w ten sposób wszystkie tartaletki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój pozostałą rybę w długie, cienkie paski. Zwiń każdy pasek w spiralę - będzie to Dekoracja róży. Ustaw rozetę ryb na środku każdej tartaletki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Z listka pietruszki lub gałązki koperku zrób liść dla każdej róży. Przekąska jest gotowa! Podawaj natychmiast do stołu, w przeciwnym razie tartaletki będą mokre. Smacznego!

bardzo piękne i smaczne danie! Gotuje się raz lub dwa razy, okazuje się, że jest sporo porcji, biorąc pod uwagę, że pobierana jest niewielka ilość ryb. Do sera musiałem dodać śmietanę-masa okazała się gęsta, nie chciałem siedzieć z torby.
możesz jeszcze bardziej uprościć proces-włóż ser bez dodatków do tartaletek i połóż rybę na wierzchu.
do sera można dodać starty czosnek. Zamiast twarogu biorą również kremowy lub topiony ser. Zamiast sera możesz wziąć awokado, zmielone na jednorodną masę.
świeży ogórek, plasterki cytryny i czerwony kawior są również używane jako dekoracje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy