skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie. Zacznij od wyjęcia masła z lodówki i umieszczenia go bliżej kuchenki zmiękczyć. Włącz piekarnik do ogrzewania do 200 stopni.
gdy się nagrzewa, weź najzwyklejszy Bochenek, lepiej lekko podkreślony i wykonaj w nim nacięcia. Mogą być wykonane z siatki, wzdłuż ukośnie, a nawet wzdłuż-jak wolisz. Bardziej podoba mi się siatka - okazuje się piękniejsza, ale dzięki przekrojom Bochenek łatwiej jest pokroić na porcje.
zetrzyj ser, dodaj do niego zmiękczone masło. Czosnek obrać i wycisnąć. Posiekaj warzywa, odłóż trochę na bok, aby udekorować gotowe danie. Wymieszaj wszystko i włóż powstałą masę do nacięć bochenka.
zawiń Bochenek w folię i wyślij do piekarnika do pieczenia przez 20 minut. Gdy minie ten czas, otwórz folię i pozostaw Bochenek w piekarniku na kolejne 5-7 minut. Konieczne jest, aby chleb zarumienił się na wierzchu.
gotowy Bochenek posyp świeżymi ziołami i podawaj na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g