Bochenek pieczony z serem i czosnkiem w piekarniku

oryginalna przekąska ze zwykłego bochenka zaskoczy gości! Przygotuj! Bardzo prosty przepis i niezwykły! Taka przekąska jest niezmiennie zaskoczona przyjaciółmi i rodziną, widząc ją po raz pierwszy. I często gotujemy, nawet jako obiad lub wyjeżdżając na łono natury. Oczywiście najlepiej jest jeść na gorąco, ale kiedy ostygnie, to też bardzo nic! Szybko i łatwo - w niektórych przypadkach tylko skarb, a nie przepis! I możesz to zrobić w zasadzie z dowolnym chlebem.
lerikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 9 g
tłuszcze 32 % 20 g
węglowodany 53 % 33 g
360 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie. Zacznij od wyjęcia masła z lodówki i umieszczenia go bliżej kuchenki zmiękczyć. Włącz piekarnik do ogrzewania do 200 stopni.

gdy się nagrzewa, weź najzwyklejszy Bochenek, lepiej lekko podkreślony i wykonaj w nim nacięcia. Mogą być wykonane z siatki, wzdłuż ukośnie, a nawet wzdłuż-jak wolisz. Bardziej podoba mi się siatka - okazuje się piękniejsza, ale dzięki przekrojom Bochenek łatwiej jest pokroić na porcje.

zetrzyj ser, dodaj do niego zmiękczone masło. Czosnek obrać i wycisnąć. Posiekaj warzywa, odłóż trochę na bok, aby udekorować gotowe danie. Wymieszaj wszystko i włóż powstałą masę do nacięć bochenka.

zawiń Bochenek w folię i wyślij do piekarnika do pieczenia przez 20 minut. Gdy minie ten czas, otwórz folię i pozostaw Bochenek w piekarniku na kolejne 5-7 minut. Konieczne jest, aby chleb zarumienił się na wierzchu.

gotowy Bochenek posyp świeżymi ziołami i podawaj na gorąco. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy