skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić cannelloni pomidorowe z mięsem mielonym i warzywami? Przygotuj wszystko, czego potrzebujesz do przepisu. Możesz wziąć mięso mielone z kurczaka, wołowiny, wieprzowiny lub mieszane.
Krok 2:
Obierz cebulę, marchewkę, ziemniaki i umyj razem z pomidorem i ziołami w zimnej wodzie.
Krok 3:
Posiekaj cebulę tak drobno, jak to możliwe. Zetrzyj marchewki na drobnej tarce. Wyślij mięso mielone do głębokiego pojemnika, dodaj cebulę i marchewkę.
Krok 4:
Zetrzyj ziemniaki z drobnymi zębami. Wyciśnij ziemniaki z soku i dodaj do filiżanki mięsa mielonego.
Krok 5:
Pokrój pomidora w drobną kostkę. Możesz wstępnie zdjąć skórkę z pomidora. Aby to zrobić, zalej pomidora wrzącą wodą, pozostaw na minutę lub dwie. Następnie spuść wodę, pozwól pomidorowi lekko ostygnąć i łatwo usuń skórkę. Dodaj pomidora do mielonego mięsa. Wszystko dokładnie wymieszaj. Sól do smaku i w razie potrzeby dodaj dowolne suche przyprawy, których używasz do przygotowania mięsa mielonego. Dodałem suchy czosnek, szczyptę ziół prowansalskich i mieloną paprykę.
Krok 6:
Odstaw mięso mielone na około 15 minut, aby wszystkie przyprawy dobrze i równomiernie się wymieszały. Następnie napełnij rurki mięsem mielonym.
Krok 7:
Ułóż nadziewane cannelloni w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia.
Krok 8:
Przygotuj sos. W osobnym pojemniku wymieszaj śmietanę, wodę, koncentrat pomidorowy. Dodaj mąkę i sól. Dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Dzięki mące sos w gotowym naczyniu staje się aksamitny i bardzo delikatny.
Krok 9:
Napełnij SOS nadziewanymi rurkami, aby były całkowicie pokryte płynem. Przykryj formę pokrywką lub folią i wyślij do nagrzanego piekarnika na 40-50 minut. Pieczę w 200 stopniach w trybie "góra-dół"przez 50 minut. Kierujesz się możliwościami swojego piekarnika.
Krok 10:
Następnie zdejmij pokrywkę (folię) i piecz przez kolejne 10-15 minut, aż pojawi się apetyczna złota skorupa. Udekoruj gotowe danie świeżymi ziołami.
Krok 11:
Podawaj na gorąco.
po zdjęciu pokrywki (folii) posyp cannelloni startym twardym serem według uznania i pozostaw w piekarniku, aż ser się rozpuści i zrumieni. W takim przypadku gotowe danie okaże się bardziej kaloryczne.
smacznego!
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cannelloni - 350 kcal/100g