nadziewane udka z pieczarkami w piekarniku

bardzo apetyczne i smaczne danie na wielką ucztę! Pyszne niezwykłe. piękne i apetyczne danie. Udekoruj każdy świąteczny stół bez wyjątku! Nadziewane udka to bardzo smaczne danie, w którym można fantazjować na temat mięsa mielonego, jak chcesz - grzyby, ser, wołowina, wieprzowina, podroby itp. Danie jest delikatne, soczyste, pikantne, o bogatym smaku grzybowym, łatwe do cięcia i natychmiast zjedzone! I chociaż gotuje się przez długi czas (osobiście spędziłem z nim cały dzień – zdejmij skórę, napełnij mielonym mięsem, zszyj każdą nogę!), wynik przekracza wszelkie oczekiwania! Danie Super! Więc jeśli spodziewasz się drogich gości-nie oszczędzaj czasu i finansów i wykonaj tę pracę ku radości wszystkich! Powodzenia w gotowaniu!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 16 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 4 % 1 g
162 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.
  25. Krok 25:

    Krok 25.

udka z kurczaka umyć. Delikatnie zdejmij skórę, ściągając ją do ścięgna i przecinając. Odetnij mięso z kości i posiekaj w blenderze (możesz w maszynce do mięsa). Smażyć grzyby z cebulą na oleju roślinnym, lekko ostudzić i połączyć z mięsem. Dodaj starty ser, jajko do mielonego mięsa i wymieszaj. Następnie posolić mięso mielone, dodać przyprawę grzybową i ponownie dokładnie wymieszać. Wypchaj skórę nóg, przymocuj wykałaczkami (wybierz najostrzejsze, ponieważ skóra jest trudna do przebicia). Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, połóż nadziewane nogi, posmaruj je kwaśną śmietaną z kruszonym czosnkiem. Piecz nadziewane udka w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Usuń wykałaczki z gotowych nóg, połóż je na talerzu. Udekoruj ziołami i podawaj dowolne danie ziemniaczane jako przystawkę. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy