skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój filet z kurczaka na kawałki niezbyt duże. Wlać mleko i odstawić na 1-1,5 godziny, aby kurczak stał się bardziej miękki. W międzyczasie przygotujemy formy foliowe, w których przygotujemy naszą "niespodziankę". Aby to zrobić, złóż folię kilka razy i połóż ją na dnie słoika. Miałem takie wiadro popcornu.
Krok 2:
Zginamy krawędzie, aby forma była równiejsza i usuwana z puszki. Formy są gotowe. Nawiasem mówiąc, w takich formach można piec ciasta wielkanocne. Formy kładziemy na blasze do pieczenia. Smarujemy każdą formę olejem roślinnym.
Krok 3:
Ziemniaki kroimy w plasterki i układamy w formie. Sól, pieprz.
Krok 4:
Następnie kładziemy cebulę pokrojoną w półpierścienie.
Krok 5:
Potem przychodzi filet z kurczaka. Sól i pieprz do smaku.
Krok 6:
Aby wlać jajka do talerza, dodaj majonez i wstrząśnij. Polej kurczaka nadzieniem (2 łyżki na porcję). jeśli nie było wystarczającej ilości wypełnienia, zrób kolejną porcję.
Krok 7:
Połóż okrąg pomidora na wierzchu. Posyp posiekanym czosnkiem.
Krok 8:
I posyp startym serem. Wysyłamy do pieczenia w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 9:
Udekoruj zielenią i podawaj! Smacznego!
niestety ten przepis nie jest mój, z innej strony, ale bardzo mi się podobał.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g