Limonella w piekarniku
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
oczyść i wypatrosz świeżą rybę. Płetwy należy usunąć. Podziel na porcje. Opłucz w durszlaku i pozwól mu spłynąć. Sól i dopraw przyprawami.
obierz cebulę i drobno posiekaj. Pass na oleju słonecznikowym. Dodaj do niego marchewki, które należy drobno posiekać. Smażyć wszystko razem do połowy.
rozłóż arkusz folii na dnie naczynia do pieczenia. Połóż na nim kawałki ryby. Na każdym z nich połóż jeden liść laurowy. Na wierzch wyłóż mieszankę marchwi i cebuli. Wlać keczup rozcieńczony wodą. Zawiń krawędzie folii, aby sos nie mógł wypłynąć podczas pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i gotuj rybę przez 40 minut. Cieszyć się.
obierz cebulę i drobno posiekaj. Pass na oleju słonecznikowym. Dodaj do niego marchewki, które należy drobno posiekać. Smażyć wszystko razem do połowy.
rozłóż arkusz folii na dnie naczynia do pieczenia. Połóż na nim kawałki ryby. Na każdym z nich połóż jeden liść laurowy. Na wierzch wyłóż mieszankę marchwi i cebuli. Wlać keczup rozcieńczony wodą. Zawiń krawędzie folii, aby sos nie mógł wypłynąć podczas pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i gotuj rybę przez 40 minut. Cieszyć się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Limonella - 79 kcal/100g