Limonella w piekarniku

aromatyczny zapach tego dania nie pozostawi obojętnym każdego zjadacza. Ten przedstawiciel dorsza prawie nie ma małych nasion. Łatwe do czyszczenia i szybkie w przygotowaniu. Będziesz zadowolony.
lenaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 12 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 14 % 3 g
113 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
oczyść i wypatrosz świeżą rybę. Płetwy należy usunąć. Podziel na porcje. Opłucz w durszlaku i pozwól mu spłynąć. Sól i dopraw przyprawami.

obierz cebulę i drobno posiekaj. Pass na oleju słonecznikowym. Dodaj do niego marchewki, które należy drobno posiekać. Smażyć wszystko razem do połowy.

rozłóż arkusz folii na dnie naczynia do pieczenia. Połóż na nim kawałki ryby. Na każdym z nich połóż jeden liść laurowy. Na wierzch wyłóż mieszankę marchwi i cebuli. Wlać keczup rozcieńczony wodą. Zawiń krawędzie folii, aby sos nie mógł wypłynąć podczas pieczenia.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i gotuj rybę przez 40 minut. Cieszyć się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Limonella - 79   kcal/100g

Podobne przepisy